Az online társkereső rendszereknek számos sarkalatos pontja akad, ám ezek közül is az egyik legnyilvánvalóbb a profilkép kérdése. Sokan ugyanis kép nélkül igyekeznek, társat találna a cyber térben, ám ez hamar nemtetszést válthat ki a többi tárkereső személyből. Számukra ugyanis nagyon fontos, hogy a kiválasztani kívánt hölgy vagy férfi rendelkezzen profilképpel, hiszen ez nagyban megkönnyíti az online randizók dolgát. Persze mondhatnánk, hogy a szépség belülről fakad, és nyilván hiszünk is ebben, de a helyzet az, hogy igényeljük azt a profilképet. Lássuk, hogy miért.

Társkeresőink, nézd meg őket!
lliinnkk

29 éves, Zalaegerszeg

xzsolax

35 éves, Borzavár

rico36

48 éves, Kismaros

pinky

66 éves, Siófok

A társkeresőn barangolva gyakran botlunk olyan profilokba, ahol bár a személy korban, magasságban, szokásaikban, lakhelye tekintetében tökéletesen passzolna hozzánk, ám a maga szó szoros értelmében képtelenek. Azaz kép nélkül igyekeznek megtalálni azt a bizonyos igazit. Nyilván lehet így is: ez is egy stratégia, de bizonyítottan csökkenti a tárkeresés, avagy társtalálás esélyeit. Ilyen esetekben ugyanis a másik fél joggal feltételezheti, hogy az adott személy bár regisztrált és alapesetben valóban párra vágyik, ám mégis szégyelli, hogy mindezt online utakon keresztül szeretné megvalósítani. Fél attól, hogy az ismerősök leleplezik, ezért inkább képtelenül próbál érvényesülni. Ez azonban nagyon rossz stratégia, hiszen nagy valószínűséggel olyan potenciális partnerjelölteket szalaszt el, akik valóban passzolnának hozzá, így viszont még egy első randi sem helyeződik kilátásba. Fontos, hogy tudatosítsuk magunkban, a párkeresés nem ciki. Sőt, az online párkeresés sem ciki. A mai rohanó világban az emberek nagy részének nincs is másra lehetősége, a régi típusú találkozások pedig „kezdenek kimenni a divatból”, szórakozóhelyen egyre kevesebben szeretnek ismerkedni, így az egyetlen és fennmaradó lehetőség a 21. század legnagyszerűbb vívmánya: a cyber tér. Ahhoz, hogy valóban egy komoly párkapcsolatban élhessük, nekünk magunknak is fel kell nőni a feladathoz és elhinni, hogy abban semmi szégyellni való nincs, ha a neten igyekszünk egy odaadó társra találni. Ehhez azonban elengedhetetlen a profilkép. Ha pedig úgy érezzük még nem sikerült helyre tennünk magunkban ezt a kérdést, addig bizonyosan nem állunk még készen a párkeresésre.

Másik eshetőség, ha a párkereső személy saját maga gondolja úgy, hogy képet csak abban az esetben ad ki, ha szimpatikus neki a levélváltások során a másik fél. Ez azonban amolyan 22-es csapdája, hiszen így sok-sok lehetőséget elszalaszthat, hiszen kevés lesz a jelentkezők száma éppen a profilkép hiánya miatt. Ha valóban aktív pártalálási szándékkal érkezünk az online térbe, akkor fontos, hogy rendelkezzük profilképpel. Ha pedig úgy érezzük még nem állunk készen, akkor az valószínűleg az egész párkeresés folyamatára igaz. Ilyenkor érdemes mérlegelni és talán adni magunknak némi időt, addig, amíg biztosak lesznek a szándékaink. De egyben biztosan lehetünk, hogy nagyobb eséllyel indulunk, ha fényképes társkeresés mellett döntünk.