A társkereső, ahol könnyen rád talál a szerelem!

Mi mindenre jó a kókuszolaj?


A kókuszolajról fontos tudni, hogy több, mint 92 százalékban telített zsírsavakból áll, ezért rendívül egészségesnek bizonyul. Ezért is szeretjük alkalmazni elsősorban a konyhában, konyhai felhasználását tekintve pedig érdemes tudni, hogy egyáltalán nincsen kókusz íze, így bármelyik étel elkészítése során nyugodt szívvel lehet alkalmazni. A kókuszolaj használatával pedig sokat tehetünk egészségünk érdekében is, segíthet a fogyókúrában. Ha pedig ez nem volna elég, hasznosítható az otthoni bőr és hajápolás során is.

Az egészség őrzője

A kókuszolaj rendszeres fogyasztása hatékony megoldást jelenthet a különböző veseproblémákra, szívbetegsége, de akár a magas vérnyomás kezelése során is segítségünkre lehet. Ezenkívül magas antioxidáns tartalmának köszönhetően a stressz kezelésében, az öregedés késleltetésében és egyéb daganatos betegségek megelőzésében is rendkívül hatékonynak minősül. A kókuszolaj a koleszterinszintet is igyekszik alacsonyan tartani, így főleg szívbetegségek megelőzése során jut jelentőségteljes szerephez. A kókuszolaj jó hatással van immunrendszerünkre, emellett pedig a különböző sebek kezelése során is jól jöhet.

Segít a fogyásban

A kókuszolaj rendszeres fogyasztása a fogyókúra során is segítő jobbot nyújthat. Ugyanis olyan zsírsavakat tartalmaz, amelyek megemésztése egyáltalán nem terheli meg a szervezetet, ráadásul az anyagcsere folyamatokat is segíti. Ennek köszönhetően pedig szervezetünk sokkal több energia felhasználására lesz képes és a felesleges kalóriákat sem fogja elraktározni. Nyilvánvalóan csak a kókuszolaj beiktatásával nem fogunk tudni minden súlyfeleslegtől megszabadulni, de érdemes a fogyókúrás étrend során rendszeresen alkalmazni.

Haj és bőrápolás

A kókuszolaj a haj és bőrápolás során is nagyon jó lehet, ugyanis természetes mivoltánál fogva olyan anyag, amely kifejezetten táplálja mind a hajat, mind pedig a bőrt. Segítségével sokat tehetünk például a korpásodás ellen, arról pedig nem is beszélve, hogy használatával sokkal fényesebb és egészségesebb lesz tőle a hajunk. A kókuszolaj számtalan arc és kézkrém alapvető összetevője, ugyanis segít megőrizni a bőr fiatalságát, megelőzi a nem kívánt ráncok idő előtti kialakulását. Az őszi-téli időszakban kiemelten fontos lehet a használata, hiszen a hideg miatt kiszáradt bőr táplálásában is segít, ha kókuszolaj tartalmú krém mellett tesszük le a voksunkat.