A társkereső, ahol könnyen rád talál a szerelem!

Horoszkóp: Oroszlán csillagjegy (07.23-08.22)


Oroszlán csillagjegy (07.23-08.22)

Az állatöv ötödik jele

Alapeleme: Tűz
Minősége: fix
Uralkodó bolygója: Nap
Színe: sárga, narancssárga
Ásványai: borostyánkő, chrisolith, jáspis, rubin, gyémánt
Féme: arany
Növényei: krizantém, tölgy, kamilla, primula, petrezselyem
Állatai: szarvas, sas, oroszlán
Száma: 1
Országai: Csehország, Franciaország, Olaszország, Mezopotámia, Szicília, Észak-Románia, KaliforniaAz Oroszlánt optimizmus, határozottság és méltóság jellemzi, uralkodó csillaga a Nap. Célja, hogy minden szempontból teljes értékű életet éljen. A szenvedélyes Oroszlán a legjóságosabb csillagjegy, másoktól tiszteletet vár el, így csökkentve a kevésbé pozitív jellemvonásait, mint a parancsolgató stílus és az intolerancia. A rajongás utáni vágyakozása hajlamossá teszi a hízelgésre. Undort kelt benne, ha mások figyelmét színleltnek érzi, a hazugságot méltóságán alulinak tartja, dolgait nyíltan intézi. Szeret fontosnak mutatkozni, önbecsülését nehezen megszerezhető elismerésekkel növeli.

Habár néha egoistának tartják (az Oroszlán egója valószínűleg az) egyben kifejezetten érzékeny, a kritikát általában rossz néven veszi. Néhány éles szó képes hirtelen összetörni az Oroszlán törékeny büszkeségét, ezt azoknak a szülőknek, akiknek ebben a csillagjegyben született gyermekeik vannak jobb észben tartani.
Az Oroszlán szereti a festészetet és színművészetet. Bármilyen életpályát is választ, jobban teszi, ha megbizonyosodik arról, hogy veleszületett egyénisége szabadon kibontakozhat. Az Oroszlán akkor a legboldogabb ha hatalom van a kezében, és ha tekintélyét mások elismerik. Mivel tartózkodik a piszkos munkáktól főleg utasítások kiadásában jeleskedik, ezt azonban kollégái úgy értelmezhetik, hogy kerüli a kellemetlen feladatokat. Habár nem tartja személyiségével összeegyeztethetőnek, mégis igazán azzal tudná kivívni mások tiszteletét, ha becsületesen kivenné részét a munkából. Alig van alkalmi hobbija, mellesleg érdeklődési körén belül hamar professzionális szintű ismereteket szerez.

Ha valakit igazán kedvel, azt ki is mutatja és a felelősségérzet személyes kapcsolataiban megmutatkozik. Óvatosnak kell lennie nehogy tönkretegye szerelmi kapcsolatait, a szerelem elbűvölő ereje csak ott fejti ki hatását, ahol egyik fél sem próbálja elnyomni a másikat. Bármire képes embertársaiért, szeret varázslatos születésnapokat és ünnepségeket rendezni és másokat gondosan kiválasztott ajándékaival elárasztani. Elvárja azonban ugyanezt viszont és néha ez problémákat okozhat, nem lenne szabad elfelejtenie, hogy az ajándékozás nem mindenkinek egyaránt ennyire fontos. Határozottan igényli egy olyan partner közelségét, aki felnéz rá, de ennek nem szabad tanár-diák jellegű kapcsolatnak lennie. Egy ideig talán minden jó lenne, a diákok még nem állapodnak meg senkinél. A szívét könnyen összetörhetik, ezért vigyáznia kell, hogy kinek adja oda.

Mivel saját tapasztalata alapján tanul sokszor csalódik szerelmi ügyekben, mielőtt rájönne, hogy nem mindig történnek úgy a dolgok, ahogy azt szeretné. Csak akkor lesz képes megnyugtatóan és hűségesen szeretni másokat, ha megtanulja hogyan legyen rugalmas és kompromisszumra kész.

Figyelem:
Az itt olvasható jellemzések persze nem mindenkire vonatkozik, Így kérünk téged ne általánosítsd partneredet. Lehet, hogy pont Ő az IGAZI.