A társkereső, ahol könnyen rád talál a szerelem!

Végleges szőrtelenítés


Megdöbbentő, de a nemkívánatos szőrszálak eltávolítása már az ókorban elkezdődött elsősorban a nők körében. Napjainkra nem csak a módszerek változtak, de egyre több férfi is nemkívánatosnak tekinti szőrzetét és nem csak az arcon.

Az idők folyamán számtalan technikát alkalmaztak a szőrtelenítésre, legyen szó otthoni vagy professzionális kezelésről. Az igények növekedésével a XXI. század magával hozta a végleges szőrtelenítési eljárásokat.

Mi a végleges szőrtelenítés?


A hagyományosan ismert eljárásokkal szemben a végleges szőrtelenítés, akár véglegesen megszabadíthat minket a nem kívánt szőrszálaktól. Napjainkban már többféle kezelés létezik, így mindenki kiválaszthatja a számára legalkalmasabbat. A következőkben összegyűjtöttük a legismertebb végleges szőrtelenítési eljárásokat.

Elektrolízis


A legelső végleges szőrtelenítési módszer, nagyon sokáig egyeduralkodó volt a területen. Az elektrolízises szőrtelenítés folyamán egy hajszálvékony tűt vezetnek a szőrtüszőkhöz, ezen keresztül gyenge elektromos áramot juttatnak a szőr tövéhez, mellyel elpusztítják azt. A kezelést bármely bőrfelületen alkalmazhatjuk, bár ez az eljárás igen időigényes, egy-egy szőrszál elpusztítása 3-5 percet is igénybe vesz, ráadásul rendkívül fájdalmas. Mivel minden egyes szőrszálat külön-külön kezelésbe kell venni, így a kívánt eredmény elérése akár egy évet is igénybe vehet. Igaz az első két hónap (kb. 8 kezelés) alatt eltűnnek a szőrszálak, de a szervezetünkben végbemenő hormonális változások előidézik a szőrszálak növekedését, így a kezelést újra és újra el kell végezni, de az egy év végére a siker nem marad el.

Ha ezt a módszert választjuk ügyes, tapasztalt kozmetikust, bőrgyógyászt válasszunk, hiszen a siker nagymértékben függ a kezelést végzőtől.