A társkereső, ahol könnyen rád talál a szerelem!

Valentin nap és ajándék ötletek


A mai formáját viszont a 19.- 20. században alakult ki. Elsősorban Angliában és Franciaországban volt jellemző megünneplése, amelyről írásos anyag aligha maradt. A hagyomány a szerelmes versek írása és a párok egymás közötti vers cseréje jellemezte ezt a régi szokást. A későbbiekben az e fajta megnyilvánulás modernizálódott és képeslap formájában terjesztette ezt a szeretetbeli szokást. A virágküldés is az egyik kapcsolódó ajándéktárgyként szolgált a későbbiekben, majd a csokoládé, a bon-bon és kisebb ajándéktárgyak is megjelentek, valamint a szerelmesek közösen eltöltött vacsorája is kellőképpen beékelődött az ajándékok és a szerelem ünneplésének soraiba.

Mivel a képeslapgyártást Amerikában forradalmasították, így ott jelentkeztek legelőször a maihoz hasonló Valentin napi szokások. A 20. századra már igen nagy kultúrával rendelkező országok is ünneplik a szerelem napját, mint pl. Japánban, vagy Törökországban.

Hazánkban az 1990-es évektől kezdődően jelent meg azzal a különbséggel, hogy hazánkban csak a szerelmesek köszöntik fel egymást. Igazán a 90-es évek végétől vált hazánkban szokássá de mindmáig tartogat ellenszenvet ez a jövevény szokás. Hazánkban kezdetekben a február 14-ét Bálint napként ünnepelték, de népszerűtlensége miatt nálunk is Valentin napra keresztelték.


Ajándék ötletek
A köztudatban Valentin nap a szerelmesek napja. Ekkor legkelendőbb ajándék a virágcsokor, de hogy a férfiak se maradjanak ki az ajándékozásból a nők is szívesen meglepik szerelmüket valamilyen aprósággal, legyen az egy szív alakú dobozba csomagolt csokoládé, vagy akár drágább meglepetés amivel ők is ki tudják fejezni érzéseiket. A képeslap is minden évben megtalálható a boltok polcain, legtöbbjük kedves szerelmes képeket tartalmaz kicsi szívecskékkel. Mi is lehetne ennél egyszerűbb és mégsem kell vagyont költenünk drágább ajándékra.

A hőn szeretett kedvesünk, legyen most nő az illető, igen el tudjuk kápráztatni egy szép fehérneművel, vagy valamilyen csekély kis ékszerrel, legyen az karkötő, vagy nyaklánc, de semmiképp sem gyűrű. Az eljegyzésünket tartogassuk egy másik napra, hogy az a nap külön figyelmet érdemeljen.

A piros szív az ajándéktárgyakban is megnyilvánul úgy, mint a plüsspárna, égősor, gyertya, pohár, plüssfigura, puzzle, vagy egy jó nagy szív alakú léggömb. De már a fehér neműkön is láthatunk vicces szivecskés ábrákat, akár nőknek, akár férfiaknak is szánjuk.

Egy közösen eltöltött vacsora is emlékezetes tud lenni, hiszen mindkét fél részt vesz rajta, együtt vannak és szabad a turbékolás akár vacsora közben is. A hölgyek virágcsokrát azonban ne hagyjuk el, hiszen ez az ünnep az egyik, amely alkalmával igazán tetszetős csokrokat készíthetünk és még a kicsiny túlzások sem keltenek rossz képet az ajándékunkról.