A társkereső, ahol könnyen rád talál a szerelem!

Tűzijáték, amit érdemes róla tudni


A rendszerváltást követően megszaporodott rendezvények sora mind igényt tartott a tűzijátékra. Mind emellett egyre több magánszemély kívánta a kisebb tűzijátékok megvásárlását.

A tűzijátékok a pirotechnikai termékek közé tartoznak, azaz a robbanóanyagok csoportjába. A petárda kivételével a nagykorú személyek december 28-a és 31-e között engedély nélkül megvásárolhatják, birtokolhatják, illetve egy időben összesen 3 kg bruttó tömegig tárolhatják, és a használati utasításban meghatározottak szerint felhasználhatják. A jogszabály az engedély nélküli felhasználás időtartamát december 31-én 18 órától január 1-jén 06 óráig terjedő időtartamban határozta meg.

Néhány fontos baleset megelőzési szabály

  • A pirotechnikai termékeket más tűzveszélyes anyagokkal együtt ne tároljuk.

  • A már felbontott terméket felügyelet nélkül soha ne hagyjuk.

  • Gyermekektől gondosan zárjuk el.

  • Tetőtérben és alagsorban, pincében pirotechnikai terméket szintén ne tároljunk.

  • A pirotechnikai terméket védjük a károsodástól, a csapadéktól, a napfénytől, a sugárzó hőtől és tűztől.

  • Sérült burkolatú pirotechnikai termékeket, valamint szagképződés, esetleg melegedés észlelésekor azonnal el kell különíteni. Az ilyen hibás terméket felhasználni tilos!

  • A fel nem használt tűzijátékokat megsemmisítésre vissza kell vinni oda, ahonnét vettük.

Ünnepi tűzijátékot már 150 és 800 ezer Ft-tól rendelhetünk, teljes lebonyolítással együtt.
Falunapok, mulatságok, báli rendezvények alkalmával, esküvőn, partin, ünnepekkor, így akár szilveszterkor is biztosan felemelő és látványos egy szép tűzijáték.

Szilveszterkor viszont magánszemélyként is gyönyörködhetünk a saját pirotechnikai termékünkben. Az óév utolsó napjaiban a városokban a kijelölt helyeken, bevásárlóközpontok parkolójában megjelennek a különböző típusú látvány terméket árusítók.

Szilveszteri pirotechnikai termékek:

  • a különböző rakéták,

  • tűzijáték bomba szettek vetőcsővel,

  • tűzijáték telepek,

  • római gyertyák, stb.

Ezek kisebb változatát már egészen olcsón megvásárolhatjuk akár ezer forintért. A nagyobb telepek, amelyek több löveget képesek fellőni és így a látvány is hosszabb ideig tart, értük már ennél jóval többet kell fizetni. De ezek sem elérhetetlenek, hiszen az efféle tűzijátékok kimondottan a szilveszteri vásárlóknak készültek. Áraik nem megterhelők és bármely házibuli fénypontját ezáltal képes megadni.

Az, hogy Szilveszterkor szabad pirotechnikai termékeket vásárolni, nem azt jelenti, hogy ész nélkül „lövöldözhetünk” vele. Soha ne kezdjük meggyújtani egyik tűzijáték fajtát sem, mielőtt a használati útmutatót gondosan el nem olvastuk volna, még akkor is, ha azt már úgy gondoljuk, hogy ismerjük. Soha nem árt az óvatosság. A biztonságosan tárolt, majd a gondosan előkészített tűzijáték az ünnepi hangulat csúcspontja kell, hogy legyen.