A társkereső, ahol könnyen rád talál a szerelem!

Tuti tippek narancsbőr ellen


Ahhoz le tudj számolni a narancsbőrrel, fontos tudatosítanod magadban, hogy egyszeri és végleges megoldás sajnos nem létezik. Azonban a jó hír az, hogyha tudjuk mit is tehetünk ellene, akkor bizonyos praktikák bevetésével akár sikeresen felléphetünk a sokak életét megkeserítő narancsbőr ellen.

Az vagy, amit megeszel!

Bár közhelyesen hangzik, de tényleg így van! Ugyanis a szervezetünkbe bekerülő tápanyagok minősége bőrünkön is nagyon hamar meglátszik. Ezért, ha hatékonyan szeretnénk fellépni a narancsbőr ellen feltétlenül, száműzzük étrendünkből az állati eredetű zsírokat, a szénsavas és cukrozott üdítőket, fogyasszunk minél kevesebb sót, ezzel szemben együnk minél több zöldséget illetve gyümölcsöt, teljes kiőrlésű gabonákat.

Víz, tiszta víz!

Mint ahogy a sikeres fogyókúra alappillére is a rendszeres folyadékfogyasztás, úgy a narancsbőr egyik leghatékonyabb ellenszere is a megfelelő mennyiségű folyadék bevitele. Napi 2-3 liter szénsavmentes ásványvíz fogyasztása a javallt, de ihatunk akár száz százalékos narancslevet, zöldségleveket vagy gyógyteát is.

Csak semmi bűnözés!

Ahhoz, hogy minél hatékonyabban tudjunk fellépni a kártékony narancsbőr ellen fontos, hogy életmódot is váltsunk. Vagyis igyekezzünk lemondani vagy legalábbis minimálisra csökkenteni káros szokásainkat, úgy, mint cigaretta, kávé és az alkohol fogyasztása.

Rendszeres testmozgás!

A rendszeres mozgás elengedhetetlen ahhoz, hogy sikeresen lépj fel a narancsbőr ellen. Az ideális mozgás mennyisége, heti háromszor minimum egy óra, ami lehet kocogás, futás, biciklizés, de akár úszás is. Bármi megfelelő lehet, ami alaposan megdolgoztatja az érintett területeket.Méregteleníts!

A narancsbőr legyőzéséhez fontos, hogy méregteleníts is. Akár egy-egy nap is hatásosnak bizonyulhat, de a legjobb, ha egy hosszabb kúrának veted alá magad. Ezt azonban csakis orvosi felügyelet mellett tedd, hiszen a méregtelenítés, ha nem megfelelő módon végzed, rendkívül veszélyes is lehet.

Hideg-meleg váltózuhany

A mindennapi tisztálkodás során a kezelendő narancsbőrös felületeken alkalmazzunk hideg-meleg váltózuhanyt. Ez ugyanis fokozza a vérkeringést és erősíti a kötőszöveteket. Azonban arra mindenképpen figyelj, hogy a vízsugarat csakis alulról felfelé vezesd a lábadon és a combodon. Sokat segíthet a zuhany alatti masszírozás is, ehhez használjunk masszázskesztyűt vagy kifejezetten narancsbőr elleni masszírozót.

Szauna használata

A szaunában lévő páratartalom és hő hatására felpezsdül a vérkeringés, ennek következtében pedig fokozódik az izzadás, ez pedig felgyorsítja az anyagcsere folyamatokat, ezáltal elősegíti a méregtelenítést. A bőr feszesebbé, simává válik, ha pedig rendszeresen szaunázunk, a narancsbőr is csökkenhet.

Kozmetikumok használata

Szembeszállhatsz a narancsbőrrel különböző kozmetikumok és a masszázs jótékony hatását ötvözve is. A masszázs alkalmazása fokozza az anyagcserét, lehetővé teszi a zsírszövet méretének csökkentését. A kitűzött célt hamarabb elérheted, ha olyan masszázsolajat használsz, amely fokozza ezt a hatást, például egy narancs-fahéj illóolajos masszázsolaj. A jó minőségű összetevőkből készült masszázsolajok A és E vitamint is tartalmaznak, amely bőrfeszesítő hatású, és az antioxidáns tartalom pedig hozzájárul a vérellátás javításához, így könnyedén győzedelmeskedhetsz a fránya narancsbőrrel szemben. Azt ne felejtsd el, hogy nagyon sok mindentől függ a narancsbőr kialakulása, életmód, étkezés és genetika függvénye is, azonban ezekkel a kis trükkökkel könnyedén javíthatod a bőröd állapotát, javíthatod a bőrfelszín egyenetlenségeit.