A társkereső, ahol könnyen rád talál a szerelem!

Új Trabant nT


Az új Trabant
Az egykoron az NDK büszkeségének tartott Trabant megújulni látszik. Elkészült az új elektromotor-hajtású Trabant nT, amely egyetlen töltéssel 160 km-t is képes megtenni. Ezt nem csak akkumulátorainak köszönheti, hanem a tetején elhelyezett napelemnek is. Ezt az új modellt hasonlóan elődjéhez szintén Zwickauban gyártanák, de támogatók nélkül még csak a prototipus elkészítéséig jutottak, amelyet ez évben Frankfurtban sikerült bemutatni.

A régi külső egy sportosabb beütéssel, szintén a retro hangulatot árasztja. A modernebb külső kerekded formákat teremtett, amit az első és a hátsó lámpán jól láthatunk. Az ajtók keretnélküliek, amelyet nem feltétlenül érezhetünk szükségszerűnek, pláne küllemében, amelyet már az igazán sportos autóknál szokhattunk meg. Belül az elrendezése igen egyszerű, de kényelmes és jó minőségűnek mondható. Na de az igazi nosztalgia, mint pl. a kilincsváltó és az igazán egyszerű körműszer továbbra is megmaradtak.

Az autó 65 lóerős, mellyel 130 km/ óra teljesítményre képes. Tömege egy szokványos városi kisautóhoz hasonlóan 1050 kg. Ha a gyártónak sikerül megfelelő támogatottságot szereznie, leghamarabb 2012-ben készülnének el az első új Trabantok. Árát kb. 20 000 euróra becsülték.

A környezetvédelem és az energiatakarékos előállítási és fenntartási költségek azok, amelyek megvalósítására, már komolyabban is készülnek a nagyobb autógyártó cégek. A Trabant nT egy mindenki számára elérhető városi kisautó lehetne, ám jelenleg becsült eladási ára ezt hátráltatni véli.


Hobbi tuning szerelmesek
A hobbi szinten otthoni tuningolók egyik legkedveltebb autója a Trabant. Rendkívül olcsó nemcsak az autó, hanem a szükséges alkatrészek is, nem beszélve a könnyen beszerezhetőségről sem. Akár a FIA nemzetközi motorsport szabályzata szerint is előállíthatunk egy igazi 45 Lóerős tuning gépet.

Az interneten is találhatunk olyan oldalakat, amelyek támpontot nyújtanak akár a kezdő Trabant tuningot kedvelőknek. Akár optikai segítségről, akár az igazi teljesítmény-fokozásról legyen is szó.

Az egyszerű átalakításokon túlmenően igazán vagány autót is építhetünk, akár egy nagyobb teljesítményű motor beépítésével. Ez viszont már igazán nagy kihívást jelent a készítőnek. Nem csak anyagilag, de az időt is rá kell szánni, pláne, ha a külsőt egy kicsit dizájnossá szeretnénk tenni.

A megszámlálhatatlan lehetőségek elérhetősége és az információk tartalmas leírásainak köszönhetően, a folyamatos átalakítás hamar eredményt mutathat és egyszerűen és fantáziánk határtalansága miatt már eddig is szép és közkedvelt aszfaltbetyárok készültek.