A társkereső, ahol könnyen rád talál a szerelem!

Tippek festett hajúaknak!


Tippek festett hajúaknak

Hajfestés után minden nő álma, hogy tincsei a lehető legtovább pompázzanak és ragyogjanak, ám a helyzet az, hogy legtöbb esetben a festék nagyon hamar fénytelenné válik és elkezd kikopni. Akár hiszed, akár nem van megoldás a problémára, tincseid, akár hosszú heteken keresztül megőrizhetik a színűket. Tippjeink segítségével biztosan nem kell majd havonta a fodrászhoz rohangálnod.

A hajmosás gyakorisága

Kardinális kérdés, ugyanis azok a hölgyek, akik túl gyakran mosnak hajat, bizony hamar búcsút inthetnek fényes tincseiknek. Ami fontos, hogy a festést követő huszonnégy órában semmiképpen se öblítsd le hajadat, ha pedig teheted akár egy hétre is kitolhatod a hajmosás időtartamát. Ám, ha ez lehetetlen és hajad nem bírja két-három napnál tovább, akkor is ügyelj rá, hogy minél kevesebb időt tölts a zuhany alatt, hiszen ha sokáig álldogálsz, ott bizony hamar elköszönhetsz élénk hajszínedtől.

Milyen sampont válasszak?

Szintén rendkívül fontos kérdés, hogy milyen sampont is válasszunk. Sokan beleesünk abba a hibába, hogy a legolcsóbbat emeljük le a polcról át sem futva, hogy az vajon mit is tartalmaz és egyáltalán jó tesz-e majd a fürtjeinknek. Hajunk ugyanis általában különleges bánásmódot igényel is egyáltalán nem mindegy, hogy milyen kencékkel ápoljuk azt. Lényeges, hogy olyan készítményt válassz, ami kifejezetten festett hajra lett kifejlesztve és mindenképpen nézd meg az összetevői listáját. Ha szilikont és szulfátot tartalmaz, már teheted is vissza a polcra, ugyanis a szilikon roncsolja, a szulfát pedig fakítja a tincseket. Inkább olajokban és vitaminokban gazdag sampont válasszunk, ami garantáltan óvja, nem pedig roncsolja tincseinket.

Hidratálj!

A festett hajnak különösen szüksége van a hidratálásra, ugyanis a festést követően akarva akaratlanul is, de veszít nedvességtartalmából. Ezért nagyon fontos, hogy hajpakolásokkal kényeztessük sörényünket, evvel is visszaadva annak természetes frissességét és nedvességét. Ha értesz hozzá, akár különböző házi praktikákat is bevethetsz, ám ha ebben nem vagy jártas inkább fordulj professzionális segítségért. Az olajos és vitaminban gazdag samponok, balzsamok, pakolások illetve szérumok kitűnő választásnak bizonyulhatnak annak érdekében, hogy a lehető legjobb óvd tincseidet és megőrizd azok festés utáni fényét. Illetve érdemes minden második hajmosást követőn sort keríteni a hidratálásra.

És mi van az ősz hajszálakkal?

Az ősz hajszálak elfedését jobban teszed, ha profi szakemberre bízod, hiszen az otthoni festés nem biztos, hogy kívánt hatást eredményezi majd. Azzal, hogy szakemberre bízod magad, nem csak esztétikai szempontból, de egészségügyileg is sokkal jobban jársz, hiszen amellett, hogy fürtjeid hosszú ideig ragyognak, majd épségük is megmarad. Az otthoni hajfestékek ugyanis nagy százalékban roncsolják a tincseket, pláne ha nem szakszerű annak felvitele. Ugyanis az otthoni festés egyik leggyakoribb hibája, hogy túl gyakran kerül rá sor, mely szinte biztosan roncsolja a hajszálakat. Ugyanis nagyon fontos, hogy két festés közt megfelelő idő teljen el. Te milyen gyakran festeted a hajad?