A társkereső, ahol könnyen rád talál a szerelem!

Tippek a sütés szerelmeseinek


Tippek a sütés szerelmeseinek

Évek óta imádsz sütni? Esetleg még csak most tanulod a fortélyokat? Vagy így vagy úgy, de a legjobb helyen jársz, ahhoz, hogy megtanuld a sütés csínját-bínját vagy legalábbis néhány hasznos trükk birtokába juss, melyek segítségével garantáltan a te süteményed lesz minden családi összejövetel első számú sztárja.

Csak a citromlé!

Ez így első furcsán hangozhat, de hidd, el a citromlé az egyik legjobb barátod lehet, ha a tésztagyúrással neked is adódtak már kisebb-nagyobb gondjaid. Mint tudjuk a tésztagyúrás alappillére, hogy vajat liszttel kell kikeverni, ám a helyzet az, hogy a tészta állagával még a sokat látott háziasszonyoknak is meggyűlik a bajuk. Ugyanis az olvasztott vajból és a lisztből gyakran nem lesz olyan a massza, mint kellene. Ezen pedig a tojás sem dob minden esetben. Ezért, ha szeretnéd, hogy a tésztád kitűnő állagú legyen, csempéssz bele egy teáskanálnyi citromlevet és meglátod tésztád állaga sokkal lágyabb és könnyebben kezelhető lesz.

Színek bűvöletében

Ti is imádjátok a pofon egyszerűen, sütés nélkül elkészíthető a kókuszgolyót? És mit szólnátok hozzá, ha azt mondanánk, hogy a kókuszreszelék lehet akár színes is? Bizony, ha te is szeretnél elrugaszkodni a megszokottól és kipróbálni valami újdonságot, akkor ezt a tippet egy az egyben neked találtuk ki. Ráadásul semmi extrára nem lesz szükséges csak egy befőttesüvegre, színes ételfestékre, no és persze a kókuszreszelékre. A kókuszt töltsd a befőttesüvegbe, majd add hozzá az ételfestéket. Ezután alaposan rázd össze, egészen addig, míg az egész el nem nyeri a kívánt színt. Íme, a színes kókuszreszelék, ami tutira feldobja a kis csoki golyócskákat, na és persze a hangulatot is.

Tepsis kérdés

Szinte biztos, hogy te is megtapasztald már azt a szörnyen kellemetlen érzést, amikor a tésztát bravúrosan megsült, de nem hajlandó kijönni a tepsiből. Ez minden háziasszony rémálma, ami ellen csak kevesen ismerik a megoldást. Ha te sem szeretnél így járni, alkalmazd a következő pofon egyszerű trükköt: fogj egy tiszta konyharuhát és csorgass rá egy kancsónyi felforralt vizet. Ezután csavard ki a ruhából a nedvességet – vigyázz meg ne égesd magad – és körülbelül öt percre fedd le vele a tepsiben lévő tésztát. Majd vedd le a ruhát és egyszerűen csak borítsd ki a tésztát a formából. Ugye milyen könnyű?

Maradjon puha

Az egyik legidegesítőbb dolog, ha a már kész süteményed másnapra megkeményedik. Pedig még simán fogyasztható lenne, csak egyszerűen elveszíti frissességét, pláne ha szeletekre van vágva. Ha szeretnél megőrizni süteményeid puhaságát, nem kell mást tenned, mint egy zárható dobozba helyezni őket és melléjük tenni egy félbevágott almát. Ezzel a trükkel ugyanis megelőzheted a kiszáradást és sütijeid még napok múltával is olyanok lesznek, mintha csak most vetted volna ki őket a sütőből.