A társkereső, ahol könnyen rád talál a szerelem!

Tavaszi fáradtság 5 jellegzetes tünetei


Akik erre nem gondoltak, őket jobban megviseli a tavasz, de néhány jó tanács segítségével könnyebben képesek lesznek átállni a tavaszi napsütés és légnyomás egészséges érzetére.

Tavaszi fáradtság oka


A fáradtság érzetünkért elsősorban a vérnyomás csökkenést nevezhetjük meg, hiszen ekkor az időjárás változásának köszönhetően, a melegebb napok hatására kitágulnak véredényeink.

Következő okként említhetjük a hormonháztartásunkat érintő folyamatokat, amikor is megzavarodik a bioritmusunk. Ez a télen felhalmozódott alvásért felelős szervezetünkből lassan csökkenő melatonin hormonnak és a tavasszal a napsütés hatására megnövekvő seratonin hormonok változása okozza. Szervezetünk tavaszra való átállása ezért akár egy hónapot is igénybe vehet.

Tavaszi fáradtság tünetei


A tavaszi fáradtság tünetei sokfélék lehetnek, mint a fáradékonyság és a vele járó állandó alváskényszer, az időjárás változékonysága által okozott fejfájás, levertség, szédülés, s az ingerlékenység mind ennek köszönhető. A tavaszi fáradtság megjelenése szervezetünket egyszerre többféle hatás éri, s pontosan a kutatók sincsenek tisztában ennek a fajta levertségnek az eredetéről. Mindenesetre bizonyos, hogy több tényezőre is megvan a magyarázat, s kis odafigyeléssel könnyen erőre kaphatunk.