A társkereső, ahol könnyen rád talál a szerelem!

Egyszerű dekorációs tippek tavaszra


A tavasz szélsebesen közeledni látszik, a nappalok egyre hosszabbak, az idő is folyamatosan melegszik, ezáltal pedig a hangulatunk is sokkalta jobb, önfeledtebb. Ehhez azonban nagyban hozzá tud járulni egy jól megválasztott vagy elkészített tavaszi dekoráció. Cikkünkben most néhány tippet adunk, hogy miként is dobhatod fel otthonod a tavaszi szezon során.

Színek bűvöletében

Ahhoz, hogy egyszerűen tavaszi hangulatot teremts, otthonodban érdemes lehet beszerezned néhány színes, vidám színű textíliát. Ez lehet akár egy kis darab szőnyeg vagy néhány párnahuzat. Légy bátor és merész a színek tekintetében, nem kell visszafognod magad, hiszen kiegészítők tekintetében egy-egy élénkebb zöld vagy sárga dekor cucc sem lesz rikító.

Némi fűszernövény

Ha apró is a lakásod, néhány fűszernövény beszerzése akkor sem okozhat különösebb gondot. A növényeket helyezd az ablakba, ahol a beszűrődő napsugarak elegendő fényt biztosítanak az életben tartásukhoz. Az illatok és a zöld szín pedig egy szempillantás alatt tavaszi hangulatot varázsol a lakásba.

Friss virágok

A tavasz beköszöntével nem nehéz friss virágokra bukkanni. Vásárolhatsz nárciszt vagy tulipánt, amelyek amellett, hogy csodásan mutatnak a lakásban kellemes illattal árasztják el otthonodat. Persze, ha kertes házban laksz lehetőséged lehet a kertben is szedni ezekből a virágokból, ám ha ez nem opció, akkor sem kell elkeseredned, ugyanis bármelyik virágárusnál pár száz forintért beszerezhetők.

Ha nagyban gondolkozol

Tavaszi hangulatot kölcsönözhet otthonodnak egy-egy új szín kiválasztása is. A tavaszi festés nyilván nem minden évben történik, de ha lehetőséged van rá, akkor bizonyos időszakokban változtass lakásod összképén. A választék ma már effektíve kimeríthetetlen, a boltokban bármilyen árnyalatot könnyedén kikevernek neked, ez lehet élénkebb, de akár visszafogottabb pasztell árnyalat is. Ha szolidabb színek mellett döntesz a kiegészítőkkel hamar tavaszi hangulatot teremthetsz.

Virágkoszorú

Ma már számos formában és kiszerelésben kaphatóak ajtóra akasztható virágkoszorúk, melyek készülhetnek akár friss virágokból is, de nagyon élethű művirágból is. Bármelyik megoldást is választod biztos, hogy hívogatóbbá teszed az otthonod, arról nem is beszélve, hogy hazaérve garantáltan jobb kedvre derülsz majd.

Csak semmi függöny!

Mivel tavasszal még nincs akkora forróság, hogy zavarjanak a napsugarak, akár azt is kipróbálhatod, hogy leveszed a sötétítő függönyt. Persze egy vékony függöny maradhat, ha zavarnának a kíváncsiskodók, de nyugodtan kipróbálhatod, mennyivel tágasabbnak tűnik majd a tér, ha nem keretezi az ablakot a vastag sötétítő függöny. Az ablak elé pedig akár egy kényelmes fotelt is odahúzhatsz és olvasás vagy tévé nézés közben élvezheted a napsütést.