A társkereső, ahol könnyen rád talál a szerelem!

Színek bűvöletében: 1. rész


A színek és azok jelentése nem csupán a különböző divatirányzatokban vagy lakberendezési praktikák során kellő fontosságú, hanem pszichológiai szempontból sem elhanyagolható. Ugyanis, ha tisztában vagy a különböző árnyalatok és színek mögöttes jelentésével, sokkal könnyebben ismerheted meg saját személyiségedet illetve embertársaidat is. Íme, a különböző színek sokrétű jelentése.

A szenvedély színe: a piros

A piros szín egyértelműen az erőt, az energiát, a kreativitást, a dominanciát és a szenvedélyt jelképezi. A piros egyből szemet szúr, feltűnővé varázsolja viselőjét. Segít meghozni a kedvet a mozgáshoz, serkenti az anyagcserét illetve a vérkeringést. Ám nagy felületen alkalmazva a lakásban élőket nyugtalanná teheti, ezért hálószobába nem is ajánlatos, legalábbis nem a teljes felületen alkalmazva.

A harmónia jelképe: a zöld

A zöld színt illetve különböző árnyalatait rendszerint az egészséggel, a biztonsággal és a harmóniával azonosítják, ám gyakran a közömbösség színének is tekintik. Bár inkább harmonikus kisugárzása ismeretes, ugyanis javítva a koncentrációt és állítólag segítségével könnyebben kilábalhatunk egy-egy szerelmi bánatból.

A nyugalom szigete: a kék

A kék egyértelműen az érzelmek, a barátság és a belső nyugalom színe. A sötétebb árnyalati a biztonságot jelképezik, míg a világosak a könnyedséget. A kék szín főként a fürdőszobában és a hálóban alkalmazható, éppen nyugalomteremtő hatása végett. Ám az öltözködés során is nyugodtságot kölcsönöz viselőjének és azonnal tudni lehet, hogy az illető az érzelmek világában érzi magát otthon.

Az együttérzés szimbóluma: a rózsaszín

A rózsaszín a ragaszkodás, az együttérzés, a hála illetve az idealizmus szimbóluma, ám gyakran a hiúsággal is azonosítják. Minél erőteljesebb árnyalatában jelenik meg, annál határozottabbnak tűnik benne viselője. Élénkebb megjelenési formái a nagy önbizalommal rendelkező hölgyekre utalnak, így a pink szín, erőteljes mivoltánál fogva magabiztosságot is sugall.

Az inspiráció jelképe: a lila

Misztikum, művészet, ihlet, inspiráció. Csak néhány jelző, amivel a lila szín jellemezhető. Emellett büszkeséget és arroganciát is jelképezhet, de egy biztos: az ihlet kimeríthetetlen forrása rejlik benne. Állítólag csillapítja az éhséget illetve a szexuális vágyat, ebből kifolyólag sem a konyhába sem pedig a hálóba nem javallt, meditáláshoz azonban tökéletes választás lehet.