A társkereső, ahol könnyen rád talál a szerelem!

Szépségszalon - Kényeztetés tetőtől-talpig


A szépségszalon különleges szolgáltatásai iránt egyre nő a kereslet, mint az elektrokozmetikai kezelések, ezen belül az IPL-SPL végleges szőrtelenítés géppel, SPM High Care kezelések, mezoterápia, microdermabrasio (bőrcsiszolás), ultrahangos bőrfeszesítés, vákummasszázs, Long-Time-Liner Conture Make-up, ráncfeltöltés, ajakfeltöltés, kémiai mélyhámlasztás, kollagén indukciós kezelések, wellness kezelések- úgymint Ayurveda - és egyéb masszázsok, Bemer mágnesterápiás kezelés, SPA méregtelenítés, AHA gyümölcssavas hámlasztás , ránckezelések, ráncfelöltés, kozmetikai tetoválás, testtekercselés, ajakfeltöltés, jóindulatú pigmentfoltok eltávolítása, stb.

Emelletta hagyományos manuális kozmetikai arc- és testkezeléseket, hajgyógyászatot, manikűrt, pedikűrt, műköröm építés iránt is.

Egy lanchesteri szociológia felmérés meglepő eredménnyel zárult. A végeredményből kiderült, hogy a legvidámabb munkája a fodrászoknak és kozmetikusoknak van.

Milyen egy jó fodrász?

A fodrászat nincs nemhez kötve. Manapság egyre több férfi választja ezt a hivatást. Sőt régen a borbélyok elsősorban férfiak voltak. Később lett ez amolyan női szakma, viszont most már óriási számban találunk férfi fodrászokat is. Híres mesterfodrászaink közül is sokan férfiak. Egy szépségszalon több fodrászt is foglalkozhat, így egy helyen nem csak a nők, hanem a férfiak és a gyermekek is megszépülhetnek egy új frizurával.

A hajvágáshoz nem elég az anyagok és a technika ismerete, bizony tehetség is szükségeltetik hozzá. Persze a látásmód és a tapasztalat is hozzájárul a vendég elégedettségéhez. A jó fodrász folyamatos, továbbképzésen vesz részt, így naprakészen készítik el a legdivatosabb, hajvágásokat, festéseket és minden trükköt ami a fodrászathoz hozzátartozik. Akár a leghíresebb nemzetközi mesterek útmutatásai alapján.

A frizurának legfőképpen az egyéniséghez kell igazodnia. A jó fodrász a haj típusához illő frizurát akarja elérni, persze a trendeket követve. Viszont igen kellemetlen, mikor a fodrász a saját elképzeléseit akarja ránk erőltetni. Egy hozzáértő szakember nem a saját ízlését tartja a legmegfelelőbbnek és figyel a kéréseinkre, bár a fodrász egyénisége igen meghatározó, mivel olyan hajat szeret készíteni, amilyet ő is szívesen viselne. Ha a frizura stílusában esetleg nem ért velünk egyet, azt finoman jelzi, de választás jogát meghagyja nekünk.

A jó fodrász mindig tud alakítani egy kicsit a frizurán, nem szükséges azonnal hirtelen változásokat elérni. Legyen az akár egy frufru, vagy egy színárnyalat. A jó frizurán nem látszik, hogy most jöttünk ki a fodrásztól.

A jó fodrász nemcsak a hajvágás idejére foglalkozik kliense hajával, hanem figyel arra, hogy az sokáig megőrizze egészségét. Egyes fodrászatokban már végeznek szakszerű hajdiagnosztikát, melyhez szakszerű tanácsadás is tartozik. Ezt követően meg is vásárolhatók az ajánlott termékek.

Ha a fodrászunk mindig hasonló frizurát készít és nem hajlandó azt változtatni, bátran keressünk újat.

Kozmetika

Napjainkban a legfejlődőbb szolgáltatás szektor. A szépségápolás igen divatossá vált nemcsak a nők, hanem a férfiak körében is. Az internet, a magazinok és a tévé adások keltik fel a figyelmet a szépség, a fiatalság, és a jó megjelenés megőrzése iránt. Mindezek által jelentősen megnőtt a szépségszalonok és kozmetikák száma a piacon.

A kozmetikus szakma egy tipikusan női szakma. A stílusos kozmetika és szépségszalon magas szakmai színvonala mellett fontos, hogy intim légkört biztosítsanak a vendégek számára. Jó, ha a kezelés ideje alatt egyszerre csak egy vendéget kényeztetnek, valamint ha a természetes hatóanyagokat részesítik előnyben. Egy jó szépségszalon napfényes, tágas, van lehetőség átöltözni, a pihenni vágyó vendégek el tudnak különülni.

A szolgáltatások minősége tapasztalat útján ítélhetőek meg. Megkülönbözethetünk luxus kozmetikust, belvárosit, peremkerületit, egyszemélyest, kozmetikai szalont, és szépségszalont.

Bár a széles fogyasztói réteg számára meghatározó az ár, a külföldön előállított termékek iránt továbbra is nagyobb a kereslet. A kozmetikusok maguk alakítják és választják a kínált szolgáltatásokat. Egy kozmetikai szalonban több kozmetikus is dolgozhat más és más szolgáltatást nyújtva. Eltérő árakat és tevékenységi kört tapasztalhatunk egy belvárosi és egy külvárosi szépségszalon kozmetikai szolgáltatása között. Általában készpénzben kell fizetni, csak az egyes luxus helyeken fogadnak el bankkártyát is.

A szépségszalon alapszolgáltatásai közé tartozik az arc- és szem kezelés, a szőrtelenítés. Ezen felül további szolgáltatásként megemlíthető a problémás bőr kezelése, a testkezelés, a masszázs, a dekorkozmetika, a spa és welness programok, gépi kezelések, a termék tanácsadás és értékesítés. Amit csak ritkábban vesz igénybe a vendég: végleges szőrtelenítés, sminktetoválás, fogyasztás. A szolgáltatásokat általában előre összeállított, standard tartalmú, amitől nem lehet eltérni.

A szépségszalon igénybevevői egyre inkább a komplexebb tartalommal bíró kezeléseket keresik. Mindezek mellett a vendégek igénylik a személyes bánásmódot. Egy jó kozmetikus személyesen fogadja a vendégeket, precízen, naprakészen végzi a munkáját, jó alapanyagokkal, esetleg gépekkel dolgozik. Nyilvántartást vezet mikor volt utoljára a vendég, hogy saját magát is ellenőrizni tudja ezzel. Nagyon fontos, hogy a szakmai kérdésekre tudjon válaszolni.

A kozmetikusok a reklám klasszikus eszközei között a helyi jelzőtáblákat, és újságokat, a szórólapokat, a szájról szájra történő reklámozást részesítik előnyben. Mindezek ellenére az interneten egyre több eltérő színvonalú szépségszalon hirdeti magát.

Felmérések szerint a kozmetikus váltás egyik oka más kezelések kipróbálása, így minden kozmetikus szolgáltatását bővíteni kívánja, más-más felé.

Műköröm

Egy jó szépségszalon a manikűr és műköröm építés szolgáltatásaival is rendelkezik. A műköröm esztétikus és a tévhittel ellentétben nemcsak óriási hosszúságú és karvalycsőr formájú lehet. Ma már szerencsére olyan műkörmöket is tudnak építeni, amelyek természetes hatásúak. A műköröm előnyei közé sorolható, hogy nagyon sokáig akár hetekig megtartja a körömlakkot, továbbá viselőjét leszoktatja a körömrágásról, a körömbőr tépkedéséről. Fontos esztétikai szempont az is, hogy minden körömnek egyforma a hossza és a formája.

Elsősorban annak ajánlják, akinek nem elég erős vagy szép a saját körme, de aggodalomra semmi ok, mivel a modern műköröm-építési technikák révén gyönyörű körmeink lehetnek, függetlenül attól, mit hordoznak génjeink. A műköröm ideális megoldás azok számára is, akik nehezen tudják saját körmüket megnöveszteni, nincsenek megelégedve körmeik formájával, külsejével vagy egyszerűen nem tartják elég nőiesnek.

Kifejezetten ajánlott a műköröm azoknak, akiknek a napi munkájuk során szem előtt van a kezük, és nem szeretnek naponta lakkozni, manikűrözni.
Választhatunk a felragasztható tip, az épített zselés vagy a porcelán köröm között.

A köröm építése után egyéntől függően bizonyos időszakonként fel kell tölteni a lenőtt részt.

A műkörmösök legtöbbje a zselés típust kedvelik, mivel ez könnyebben felhordható, készre van keverve és nem olyan irritáló a szaghatása, mint a porcelán folyadéknak. Az építő zselék színe főleg átlátszó, vagy enyhén rózsaszínes. Ezen kívül léteznek merészebb színekben is, amelyekkel igazi kompozíciót készíthetünk körmeinkre. Ez tartósabb, mint a körömlakk. Mindezeken kívül számos díszítő elemek segítségével tehetjük körmeinket egyedivé, mint egyszerű matricákkal, csillámporral, műanyag kisvirágokkal, flitterekkel, golyócskákkal, vagy akár elegáns díszkövekkel.

Mint ahogyan a ruhák világában is találkozunk szezonális divattal, a műköröm díszítésében is megtalálhatóak a divatos őszi stílus jegyek.
Ebben a szezonban megjelent a masni, és a csipke mintázat, mely gyönyörűen mutat egy szépen elkészített műkörmön.