Az amerikai sztárokat a médián keresztül megfigyelve láthatjuk, nem is olyan elragadóak smink nélkül, mint ahogyan őket a filmekben, vagy képen láthatjuk. Sőt, nem is hinnénk, hogy őket látjuk épp, hiszen milyen az arcuk a rengeteg sminktől, vagy egyáltalán nem is olyan szépek, csak a smink teszi azt velük? Valóban smink nélkül sokkal jobban érezzük mi nők is magunkat, bár a hiúbbak ezt kevésbé fogadják el. Az azonban bizonyos, hogy a szépségipar új smink termékeinek piacra dobása előtt azon dolgoznak, hogy minél tartósabb és természetesebb alapanyagokkal tegyék vonzóvá a hölgyeket.

Alkalmi ruhakölteményünkben viszont smink nélkül nem jelenhetünk meg, gondoljunk csak arra, milyen lenne egy menyasszony esküvői smink nélkül? Persze a hétköznapi sminkről sem felejtkezhetünk meg, ugyanis egy tökéletesen elkészített természetes smink tesz minket igazán nőiessé.


Smink újdonságok
Az, hogy valóban szükségünk van-e arra a rengeteg kozmetikumra, amelyet felkínálnak az üzletek, túlnyomó részében a hétköznapokban egyáltalán nem, ha csak nem állandó médiaszereplők vagyunk.

A bőrhibák elfedésének, az alapozó fixálásán kívül, különös figyelmet és gyakorlatot igényel az otthon elkészített alkalmi smink. Vajon milyen újdonságokat követve lesznek a nők még szebbek?

Télen egy hétköznapi smink elkészítéséhez tökéletesen elég egy színezett nappali krém, mivel bőrünk ekkor fakóbb. Nyáron valamivel többre lehet szükség. Alapozásnál elkerülhető a maszk hatás, ha előtte a megtisztított arcbőrt hidratáló krémmel bekenjük, s miután beszívódott, csak azután kenjük fel alapozónkat. Az alapozók kiválasztásánál érdemes egy kis mintát arcunkra tenni, s majd a természetes napfénynél megnézni mennyire illik természetes bőrszínünkhöz.

Bőrhibák elfedésére használhatunk korrektort, vagy javítórúzst. Mindkét kozmetikai termék képes elfedni a nagyobb bőrhibákat, esetleg képesek fertőtleníteni is azt. A szem környékén a fáradságtól kialakult karikákat tökéletesen elfedhetjük az Astor Anti Stress & Lift korrektor segítségével. Az Oriflame teafa korrektor stiftje, pedig képes a pattanásokat elhalványítani, miközben fertőtleníti is azt.

Ha viszont tartósan pattanásos bőrtől szenvedünk a megoldást a Vichy Dermablend két lépésű alapozó nyújthatja számunkra. Mellette érdemes használni a Normaderm arckrémet, amely segít meggátolni a pattanások újbóli kialakulását is.

A szem smink fontos meghatározója arcunknak.
A megfelelő színárnyalat kiválasztása, valamint a szem vonalának színének kiemelése a meghatározó. A szempilláink dúsítására használhatjuk az új L’OREAL Double Extension kétfázisú szempillaspirált, amely nem csupán táplál, de szempillánkat elragadóan dússá varázsolja.

A szem smink egyik újdonsága a z Xtreme Lashes Coating, mely amellett, hogy erősíti a szempillákat, tartósan hosszúvá varázsolja. Ne felejtkezzünk meg a szem ápoltságáról is ebben nyújt segítséget a Loreal Dermo Expertise kollagén ráncfeltöltő szemkörnyékre.

Ajkaink ápolására használjuk a Loreal kollagén ráncfeltöltő kettős ápolót ajakra és szájkontúrra, a teltebb ajkakért. Igényes hétköznapi szem smink készíthető a Chanel krémes szemhéj fénnyel.


Esküvői smink
A különös ragyogás elérése érdekében egy tökéletes esküvői smink készíthető el a MAC Prep + Prime Refined Zone-al, ami egy olyan könnyű olajmentes, szójaalapú emulzió, amely segítségével a bőr pórusai eltűnnek és képes megszűntetni az arc ragyogását. A szintén MAC által gyártott Prep + Prime Line Filler képes eltűntetni a halvány ráncokat, valamint a fáradtság jeleit az arcunkról, mindamellett serkenti a bőr kollagén termelését is. MAC Prep + Prime Transzparens Finishing Powder szinte láthatatlan selyemfényű por, melyet a smink rögzítésére terveztek, de önállóan is használhatjuk a szép arcbőrért is.

A tökéletesen sima arcbőrt ragyogóvá varázsolhatjuk az új Lancôme La Rose Liberté kompakt púderrel, ami igazán elegánssá és selyemfényűvé varázsolja arcunkat.

A ragyogó szempillánk megjelenésért használjuk a Lancôme Hypnose Strass szempillaspirált, amely a szempillák végén gyémánt ragyogást ígér, különösen ajánlott ha épp egy esküvői smink van készülőben.

A tartós rúzsok közül a Max Factor Lipfinity ajánlott, hiszen egy esküvői smink sok mindent ki kell bírjon.

Különösen ajánlott az Art Deco szemhéjpúder alapozója, amely előkészíti és fixálja a szemhéjpúdert, továbbá megakadályozza a szemhéjpúder szemhéj redőiben való lerakódását, közömbösíti a szemhéj színének egyenetlenségeit és tápláló E-vitamin tartalma védi a szemkörnyéket.