A társkereső, ahol könnyen rád talál a szerelem!

Sípálya körkép


Magyar sípályák
Budapesttől autóval alig félórányira, Dobogókőn lévő síparadicsom várja a síelőket. A 2,2 kilométer hosszúságú pályán a kezdőtől a haladó szintig mindenki megtalálja a magának legmegfelelőbbet. A területen tányéros felvonó működik, melyből a kezdők kiszállhatnak a felvonó első és második harmadánál a pálya lankásabb részeihez. Hétvégénként egy alacsony kötélvezetésű felvonó is üzemel a pálya alsó felén síelő kezdők részére.

Budapesttől ugyancsak egy köpésnyire, Visegrádon is kiváló lehetőség nyílik a téli sportok gyakorlására. A kék és piros pályákhoz a felnőttek. Visegrád-Nagyvillám: egy piros 500m-es és egy kék 1100 m-es pálya van, 6 lifttel.

Budapesttől alig 40 kilométernyire lévő Dorogon október végétől március végéig működik egy műanyag sípálya, ahol síoktatók irányítják valamennyi korosztály tanulását.

Eplényben a Nordika Skiarena több sífelvonó és pálya van 4,5 km-es pályahossz, 32 hóágyú várja a vendégeket.

Ajkán a síutak hossza 500 méter, sílift üzemel.

Kőszegen a Chernel István sípálya várja az odaérkezőket, valamint szánkózni vágyókat. Itt található az ország egyetlen nagy síugrósánca.

Zebegény 2 sílifttel várja a síelőket 600 m-es pályán.


Az ország egyik legfontosabb síterepe a Mátra-hegység. Megannyi nagyszerű pálya várja itt a síelés szerelmeseit. Galyatetőn 950 m kék jelzésű pálya található, ahol tányéros felvonó viszi fel a vendégeket.

Kékestetőn 4 lift szolgálja ki a vendégek igényeit. Magyarország legmagasabb pontjáról, 1014 méterről indul az ország leghosszabb, 1,8 kilométer hosszú lesiklópályája, melynek felső szakaszán egy 700 méteres tányéros felvonó

A Bükkben, Bánkúton található az ország legnagyobb sícentruma. A 3 kilométer hosszúságú pályarendszeren 6 különböző lesiklópályát, 2 könnyű tanulópályát és 9 síliftet találunk.

Sátoraljaújhely is közkedvelt, van libegő, 2 sípálya és szánkópálya is.

Tokajban a Kopasz hegyen 600 méter hosszú, melynek felső kétharmada kék, az alsó egyharmada pedig meredekebb, piros pálya.

Mátraszentistvánin 6 sípálya várja a vendégeket, mintegy 3420 méter összterületen.

 


Néhány kedvelt külföldi sípálya

1. Ausztria

Annaberg  
Magassága 800 és 1400 m között van. A sípályák hossza mintegy 20 km. Található fekete 4 km, piros 7 km, kék 9 km hosszú pálya. A sípályán 9 lift üzemel.

Semmering - Stuhleck  
Magasság: 782 és1640 m között van. A sípályák hossza mintegy 24 km. Megtalálható 9 km piros, 15 km kék pálya. A sípályán 10 lift üzemel.

Bad Kleinkirchheim  
Magasság: 1055 és 2055 m között van. A sípályák hossza 102 km. Megtalálható 6 km fekete, 70 km piros és 26 km kék pálya. 26 lift várja a látogatókat.

Gerlitzen Alpe  
Magasság: 1000 és 1911 m között van. A sípályák hossza 46 km. Itt is találunk fekete 3 km, piros 39 km, és kék 4 km hosszú pályát. 14 lift üzemel.

Nassfeld - Hermagor
Magassága 600 és 2000 m között van. A sípályák hossza 110 km. Találunk kekete 20 km, piros 60 km és kék 30 km hosszúságú pályákat. Összesen 30 lift üzemel.

Hochkar  
Magassága 1480 és 1770 m között van. A sípályák hossza18 km. Van fekete 2 km, piros 8.5 km és kék 7.5 km hosszú pályák. 9 lift üzemel.


2. Franciaország

Pra-Loup
A francia Déli-Alpok egyik legnagyobb és legkedveltebb síterepe, amely kedvező síbérletáraival és jól karbantartott pályáival hívja fel magára a figyelmet. Az 1600 méteren fekvő településről 2600 méterig felvonózhatunk, tudásunknak megfelelően kitűnő pályákon csúszhatunk. Igazán jó terep ez azok számára is, akik lehetőség szerint a \"szűzhavas\" részeket keresik. Nos itt akad bőven lehetőség. A snowboardosok számára félcső, freeride zóna Pra Loup-nál, snowpark Vald\'Allosnál.

 

3. Szlovénia

Vogel kék, piros és fekete pályákat találhatunk. Magasság 570 és 1800 m között van. Összesen 18 km sípálya van.


4. Olaszország

Sestriére - Via Lattea
Sestriére - Via Lattea az olasz-francia határon fekszik, az 1854 m magas Montgenévre hágónál. Főbb központjai Sauze D Olux, Sansicario, Cesana, Sestriere és Clavere üdülőtelepülések.
A modern liftrendszernek működnek, főként négyszemélyes ülőliftek és kabinosok. A sípályák összesen 400 km hosszan nyúlnak, fekete 87 km, 218 km piros és 85 km kék pálya van.


5. Szlovákia

A Jasná Szlovákia legnagyobb összefüggő pályarendszerével rendelkező 5 csillagosra értékelt síközpontja, ahol egy évben 150-200 napig is tarthat a hó. Nevét a ragyogó napsütésről kapta. Az észak Chopok síterep az Alacsony-Tátra központi részén fekszik.A pályákra való eljutást egy hatüléses Dopplemayr lift, három négyüléses, egy kétüléses, egy kabinos és 16 hagyományos felvonó és egy négyszemélyes ülőlift is működik csúcsidőben. 4 km fekete, 10 km piros és 8 km kék pálya várja a vendégeket.A Jasna másik újdonsága a Burton Snowboard Park, Szlovákia legjobb funparkja. A freestyle kedvelői összesen 14 fém korlátot és egy nagy ugratót használhatnak az Otupné pálya oldalán, a kabinos lift alatti részen.Európa szerte egyre több síközpont biztosítja a pályák esti kivilágítását. Akinek nincs hetijegye, annak ezekre a programokra külön bérletet kell váltania.A sícentrumok közeli szállodái gyakran foglalkoznak welness szolgáltatásokkal is, érdemes tehát körülnézni, hiszen ha igazán jó kikapcsolódásra vágyunk a lazítás és a pihenés is hozzátartozója lehet egy felejthetetlen téli vakációnak.