A társkereső, ahol könnyen rád talál a szerelem!

Mi is az a reiki?


A reiki alapvetően japán eredetű meditációs technika, melyet gyógyításra illetve stressz kezelésre alkalmaznak. Ennek a gyógymódnak a lényege a kézrátétellel való gyógyítás és a hit, hogy testünkben életerő és spirituális energia áramlik. Kezelése ajánlott azon lecsökkent energiaszintű egyéneknek, akik már teljesítenek hatékonyan és egyre inkább átjárja életüket a stressz és a kimerültség. Ugyanis a reiki segítségével magasabb energiaszintet eredményezhetünk, amely elhozhatja a békét és a harmóniát életünkbe.

Ezt a spirituális gyakorlatot Uszui Mikao japán szerzetes fedezte fel a húszas évek elején, rájött, hogy embertársainkat lehetőség van olyan módon gyógyítani a saját energiáink segítségével, hogy közben a gyógyítást végző személy energiaszintje nem csökken. A kezelések során, a gyógyítást végző személy az univerzum energiáit használja fel, ezáltal pedig ő maga sem gyengül, éppen ellenkezőleg éppúgy feltöltődik energiákkal, mint a páciens.

A reiki tulajdonképpen egy összetett szó, amely egy a kínaiaktól vett kölcsönszó. Az összetett szó egyesíti a „rei”, azaz a szellem, a lélek és a természetfeletti és a „ki”, mint a spirituális, vitális energia szavakat. A kezelés során a gyógyítást végző személy a kézrátétes megoldást választja, azaz a kezét a páciens fölé tartja. Az eljárás során a chi áramlását igyekeznek szabályozni. Ugyanis úgy tartják, hogy az energiák a kézen keresztül áramolnak, és ily módon igyekeznek helyreállítani a beteg felborult energiaszintjét.

Akik hisznek a reikiben és alkalmazzák is, úgy tartják, hogy effektíve nem lehet vele rosszat csinálni, ugyanis ott fog hatni, ahol szükség. A leghatékonyabb a fájdalomcsillapításban, műtétek esetén pedig eredményesebbé teszi az altatást illetve csökkentheti a kellemetlen utóhatásokat, mellékhatásokat.

A kezelés során a terapeuta először is megnyitja a reiki csatornákat, mindezt persze a kezei segítségével. Ezt követően pedig a páciens testére helyezi mindkét kezét. Eközben a beteg finom, kellemes, meleg áramlást fog érezni, teljesen megnyugszik. Fontos tudni, hogy a reikit gyakorlók nem használják a gyógyítás szót, ugyanis ők abban hisznek, hogy a kezelések során a test természetes módon állítja helyre energetikai szintjét, mely egyaránt megtörténhet egy beteg és egy egészséges embernél is.

Akik hisznek a reiki által nyújtott segítségben nyugodtan próbálják ki ezt a teljesen természetes alapokon nyugvó spirituális kezelést, ugyanis a tapasztalatok azt mondják, hogy valóban hatásos és képes helyreállítani testünk felborult energiát, melyet a napi szintű stressz és állandó rohanás eredményez.