A társkereső, ahol könnyen rád talál a szerelem!

Női szépségápolás 10 szabálya


Nézzük mik azok az alapvető dolgok melyekkel megőrizhetjük bőrünk, hajunk, körmeink fiatalságát, egészségét.

1. Kerüljük a dohányzást!
A dohányos arcbőr sárga és fakó színű lesz és elveszíti a rugalmasságát. A körmeinket is besárgítja.

2. Kerüljük nagy mennyiségű alkohol fogyasztását!
Az ismert káros hatásokon kívül az arcon, nyakon és a mellkason csillag alakú foltok jelenhetnek meg az ér kitágulása miatt.

3. Óvakodjunk nyáron a túlzott napozástól és csak a kora délelőtt és délután menjünk ki a napra. Így is barnulni fogunk. Védjük a bőrünket fényvédő krémmel, ha lehet akkor BIO színezéket nem tartalmazó készítménnyel. A többi évszakokban a szoláriumot inkább ne is alkalmazzuk, mivel nagyon szárítja a bőrt, mely ráncosodáshoz vezet. Rosszabb esetben pigmentfoltok is megjelenhetnek.

4. Az időjárás ellen is védekezzünk!
Használjunk nappal hidratáló krémeket, éjszakára tápanyagokban gazdag készítményeket. Sajnos a nyáron a hőség, télen a hideg és a fagy a bőrünket nagyon igénybe veszi.
Érdemes kozmetikushoz fordulni, arctisztításra, bőrtápláló pakolásra, paraffinos kézápolásra. Tisztább, üdébb fiatalabb lesz a bőrünk a kezelések által.

5. Válasszuk ki a nekünk megfelelő tisztálkodó készítményeket!
Száraz bőrűek használjanak hidratáló vagy olajos tusfürdőt, óvakodjanak a túl meleg víztől. Zuhanyozás, fürdés után használjunk testápolót, -vagy olajat.

6. Fogyasszunk sok folyadékot!
A legjobb és legegyszerűbb hidratáló és tisztító módszer, ha sok folyadékot iszunk. Ezek cukormentes italok legyenek, pl: ásványvíz, tisztított víz, forrás víz és teafélék(cukor nélkül).

7. Egészséges táplálkozás!
Szedjünk táplálék-kiegészítőket főleg a téli időszakokban, melyek pótolhatják az urbanizált világunkban elhasznált vitaminokat, ásványi anyagokat és nyomelemeket. Táplálkozzunk változatosan sok nyers zöldséget fogyasszunk és gyümölcsöt.

8. Aludjunk sokat!
Ez főleg az éjfél előtti időszakra vonatkozik. Bőrünk, hajunk is megérzi ha huzamosabb ideig nem tudjuk magunkat kialudni.

9. Szabaduljunk meg az elhalt bőrrétegünktől!
Használjunk bőrradírt, mely arcunkról, dekoltázsunkról eltávolítja az elhalt felső bőrréteget. Ezt heti 1-2 alkalommal végezzük el.

10.Hajunk ápolására is szánjunk elegendő időt!
A túl gyakori mosás szárítja fejbőrünket. A hajmosást követően használjunk balzsamot, hajolajat, esetleg Forever Aloe Vera First készítményt.

Kapcsolódó tartalmaink:
- Érdekel a horoszkóp?
Nézd meg csillagjegyek jellemzéseit, vagy a 2009. év heti horoszkóp előrejelzéseit.

- Aloe Vera a szépség megőrző növény
- Flört és amit érdemes tudni róla

- Szeretnél kiemelt tagja lenni a társkereső oldalon?
Olvasd el, hogy mi szükséges hozzá. Kattints ide és nézd meg.