A társkereső, ahol könnyen rád talál a szerelem!

Nászajándék ötletek - Mit ajándékozzunk az ifjú párnak?


Szereljük fel a lakásukat!?
Régi hagyomány, hogy a nászajándék valami használati tárgy, elsősorban a konyhát megcélozva, a különböző étkészletekkel és egyéb konyhai alkalmatossággal. Egy-egy ilyen ajándékkal tényleg nagy esélye van arra, hogy gyakran a megajándékozottak keze ügyébe kerüljünk. Azonban, ilyen nászajándékot csak akkor válasszunk, ha jól ismerjük a pár ízlését és tudjuk, hogy szükségük is lenne ezekre a felszerelési cikkekre. Hiszen nincs annál kellemetlenebb, mikor egy nem tetsző, vagy éppen a sokadik hasonló étkészletet megkapva a pár nem örül a nászajándékunknak. Ezért, ha nem vagyunk 100%-ban biztosak választásunk sikerébe, inkább ne ilyen ajándékot válasszunk.

„Erről biztosan eszükbe jutok néha!”
Azaz egy személyes nászajándékkal biztos a sikerünk. Igen, mindenképpen, ha a legjobb barátunkról van szó, és szoros ismeretség köt minket össze. Ekkor emlékezetes lehet olyan kreatív, belsőséges nászajándék, mely olykor-olykor elővéve mosolyt csal a megajándékozott arcára. Ilyen lehet például egy gondosan összeválogatott fotóalbum, mely tele van a közös élményeinkről készült képekkel. Figyeljünk oda arra is ilyenkor, hogy az albumba olyan képek is kerüljenek, melyen mindkét házasulandó fél is rajta van, hiszen ez a nap nem csak egy emberről szól.

Élmények nászajándékba
Ha lehetőségeink megengedik, szép emlék lehet egy utazási utalvány, vagy egy manapság divatos wellness hétvége. Általában a nagyobb utazási irodákban hozzá tudunk jutni ezen utazási utalványokhoz, melyeket a friss házasok kedvükre felhasználhatnak.
Ha tudjuk, hogy a fiatal pár érdeklődik a kultúra iránt egy színházbérlet is emlékezetes ajándék lehet számukra.

Hasznos „ajándék”
Napjainkban egyre inkább ismét teret hódít az a régi hagyomány, hogy nászajándékba pénzt adnak Ennek nagyságát anyagi lehetőségeink határozzák meg. Egy szép borítékba rejtve, esetleg ha van mennyasszonytánc azt kihasználva, adjuk át. Igaz ez a legszemélytelenebb ajándék, de arra költik, amire éppen szükségük van.

Újabban megkönnyítik a választást maguk a fiatalok. Vagy már a meghívóban említést tesznek a kívánatos nászajándékokról, vagy listát készítenek azokról a tárgyakról, melyekre szükségük van (ebben az esetben érdemes valamilyen módon egyeztetni, ki mit vesz meg). Ha nincs ilyen lista, és végkép tanácstalanok vagyunk az ajándék tárgyát illetően, megkérdezhetjük az örömszülőket, is mi lenne a megfelelő nászajándék.