A társkereső, ahol könnyen rád talál a szerelem!

Napszemüveg divat 2011


Napszemüveg, avagy védelem a szemnek


A napszemüveg kiválasztásának legelső és legfontosabb szempontja a lencse típusának meghatározása, avagy melyek azok a lencsék, amelyek 100%-os védelmet nyújtanak szemeinknek.

A napszemüveg lencséjét tekintve bármilyen színnel találkozhatunk, viszont ezek a színek látásunkra is kihatással vannak. Ezért egy napszemüveg kiválasztásakor fontos szempont, hogy szemeinknek kellemes érzetet keltsen. Míg a szürke nyeli el a napsütés káros sugarainak legnagyobb részét, úgy a zöld a fényt tompítja, a sárga erősíti a képet, a barna pedig a kontrasztokat erősíti fel.

A napszemüvegeken lévő jelöléseknek fontos szerepük van. Mielőtt kiválasztjuk napszemüvegünket ezeket a jelöléseket is vegyük figyelembe. A CE jelzés azt mutatja meg, hogy megfelel az Európai Uniós szabványoknak, az UV rövidítés és a mögötte álló szám pedig azt jelzi, hogy mennyire képes az ultraibolyán túli napsugarak ellen a napszemüveg védelmet nyújtani. 100 %-os védelemre az UV 400 jelöléssel ellátott napszemüveg képes.

A napszemüveg formája


A divatot figyelembe véve a napszemüveg kínálat széles skáláját tekinthetjük végig idén is. Persze egy jó napszemüveg kiválasztásánál többféle szempontot is figyelembe kell vennünk, úgy, mint a védelem, valamint az arcunk formáját, szemeink távolságát és orrunk méretét is. Így a szögletes keret a keskeny és kerek archoz illik, a kerek és ovális modellek pedig a szív alakú archoz passzolnak igazán, az oválishoz az arcunkon túlérő keret illik. A szemeink távolságának és orrunk nagyságának optikailag tetszetős napszemüveg kiválasztásánál a nyerget vegyük figyelembe, úgy annak színét, illet szélesebb, vagy keskenyebb nyereggel kialakított modelleket tekintsünk végig. 2011 tavasz/nyár napszemüveg stílusok

Macskaszem


Az 50-60-as éveket idéző macskaszemhatású napszemüvegek kerülnek előtérbe. Ez a napszemüveg divat ma igen merésznek számít, de mint a ruhák és más kiegészítők divatját figyelembe véve erősen kihívást jelentenek a divatos napszemüveget tervezők számára. Ez a keret forma a szögletes és a szív alakú fejformához ajánlott.

John Lenon napszemüvegek


A híres énekes sok tervezőt megihletett idén, s úgy döntöttek belevágnak tervezésébe, mely képes ezt a forma világot a minimalista és elegáns attitűd jellemző modellévé alakítani. Valódi lezser és elegáns ruházathoz egyaránt hozzáillőnek vélik, s az ovális, a szögletes és a rombusz alakú arcokat ismét kiemelhetővé teszi ez a kerek formájú lencse az idei divatban.

Retro stílus


Az idei év retro stílust képviselő napszemüvegek előnyei, hogy mindenféle arcformához tökéletesen igazodik. A 60-70-es éveket idéző retro napszemüveg színét és méretét tekintve számtalan választékban kapható.