A társkereső, ahol könnyen rád talál a szerelem!

Műholdas gépjárművédelem - modern technikával az autólopások ellen


Erre a műholdas technológiára alapul napjaink leghatékonyabb gépjárművédelmi rendszere, a GPS autóvédelem. Megdöbbentő, hogy a gépjárművédelem milyen rohamos fejlődést mutat az elmúlt alig tíz évben, gondoljunk csak a kormányzárakra, majd az egyre fejlettebb riasztó rendszerekre, esetleg az immobilizerekre. Ezen mechanikus és elektronikus védelmi rendszerek után forradalmian új biztonságot jelent a műholdas járművédelem, elérkezett a lophatatlan gépjárművek kora.

Hogyan működik a GPS gépjárművédelem?


Mint említettük a GPS rendszerek műholdaktól kapják információiak, így az egyik legfontosabb elem egy beépített, nagy érzékenységű GPS-modul. Ezeket megfelelően elrejtik az illetéktelen szemek elől és általában szabotázsvédelemmel is ellátottak. Ám ez a GPS-modul nem sokat érne önmagában, esetleg helyi riasztásra lenne alkalmas, egy speciális szoftver nélkül, mely lehetővé teszi az állandó telefonos kapcsolatot autó és tulajdonosa között. Így egy esetleges „támadás” alkalmával nem csak hagyományos hangjelzéssel riaszt, hanem azonnal SMS-ben értesíti a tulajdonost, legyen szó ajtónyitásról, emelésről, indítási kísérletről, vagy szabotázsról. Képes jelezni az akkumulátor lemerülését is, sőt az újabb készülékek már GSM blokkolás jelzővel is el vannak látva, azaz jelzik, ha nincs, vagy hirtelen megszakad térerő a gépjármű környezetében.

Maximális védelem 24 órás távfelügyelettel


Már beszéltünk arról, hogy közvetlen kapcsolatban lehetünk autónkkal, az igényesebb GPS járművédelmi rendszerek, nem, vagy nem csak az autó tulajdonosát értesíti az eseményről, hanem egy diszpécserközpontot is. Ennek lényege, hogy nem a tulajdonosnak kell cselekednie egy riasztás alkalmával, hanem egy műholdas távfelügyeleti rendszer munkatársai gondoskodnak arról. A 0-24 órás diszpécserszolgálat szakemberei mindent megtesznek, hogy megakadályozzák az autó jogtalan eltulajdonítását, a tettes általában rendőrkézen végzi, gépkocsink pedig gyakorlatilag ellophatatlan lesz.