A társkereső, ahol könnyen rád talál a szerelem!

A motorok szerelmeseinek


A motorok szerelmeseinek

Motoros ruhák melyek nem csak a dívat hanem a testünk védelmére is szolgál. De ha már rajtunk van akkor legyen olyan viselet ami számunkra és környezetünk számára is kellemes megjelenést nyújt. Dainese és Racer motoros ruha ismertetése.

Motoros ruha
Akár női motoros ruha, akár férfi motorosruha az, amit keresünk a széles termékpaletta már mindenki számára elérhető. Bár a nagyobb márkák mind dizájnban forma és színvilágban alkalmazkodnak a jövő motorosainak ízléséhez egyre elérhetőbb áron, mégis találkozunk még az utakon olyan motorosokkal, akik nem viselnek ilyen védő öltözéket. Viszont egyre több a női motoros, akik viszont nem sajnálják maguktól a védelmet. Vajon miért?

A mai dizájnerek fejében nem csak a női motoros ruha ad ötletet, de már a férfiak is válogathatnak a motorkerékpárjuk színéhez illeszkedő motoros ruha darabjai közül. A motoros nadrágok többnyire eléggé fantáziátlanok, így marad a dzseki, amivel ők is színesebbé tehetik ruházatukat. A bőr motoros ruha mellett találhatunk textilből készült nadrágot és dzsekit is. Kicsivel kedvezőbb áron, ugyanis a védelemről ebben az esetben sem felejtkeztek meg alkotóik.

A BMW, a Honda, a Kawasaki, a Yamaha, mind márkahűen ajánlják a különböző bőr motoros ruha kollekcióikat. Az olasz Dainese kiváló női motoros ruha kollekcióval rukkolt elő. Sajnos korábban nehezen volt beszerezhető, de mára megtalálható a hazai piacon is.

Az olasz Dainese motoros ruha
Minőségre és biztonságra a legjobbat kaphatuk az olasz márkától, hiszen a vicenzaiak nem csak a funkcióra, hanem a látványra is komolyan gondoltak, így a nők számára oly fontos divatot már a motoron is követhetjük.

A női motoros ruha egyre nagyobb piacot hódít magának Európa szerte, ezért is döntött úgy a Dainese, hogy piacra dobja a Yu Lady női motoros ruha kollekcióját. A kollekció tartalmaz minden szükséges biztonsági ruhadarabot, így a kesztyűt, amely protektor nélküli, a zárt, vagy a nyitott sisakot, és bátran válogathatunk kényelmünknek megfelelően az egy és kétrészes bőr motoros ruha szettekből egyaránt.

Dainese D-air motoros légzsák


Az osztrák Racer motoros ruha
Az osztrák Racer is gondolt a hölgyekre, s piacra dobta kellemes fantázianevű női motoros ruha darabjait, mint a Salsa bőrnadrágot, a Danielle bőrkabátját. Akár bőrkabát, akár textil kabát itt is széles a szín skála.
A Racer bőr motoros ruha kiváló minőségű marhabőrből készül, s egyes darabjai kivehető thermo béléssel rendelkeznek. Az egy részes motoros ruha általában 1,3 mm vastagságú marhabőrből készítik, s előnyére válik, ha a cipzáron kívül még tépőzárral is zárható a felső részén.

A motoros ruha kiegészítői
Néhány nagy márkát ajánlva, végignézzük milyen szükséges felszereléssel lehet biztonságosan motorozni. A bukósisakok egyik királya a Shoei, egy tökéletes választás lehet. A Forcefield gerinc és vesevédője szintén szükséges és nem túlzással többszörös díjnyertes, hiszen a vese védelmét is szolgálja hűvösebb időben. A kesztyűből jó ha több van, egy nyárra, egy pedig a hidegebb évszakban, olyan ami bélelt és vízálló is egyben, ilyen a Dianese D-Dry kesztyűje is. A motoros csizma motorunkhoz illő, túrázáshoz és sport motorokhoz különbözőek kaphatók. Talán a női motoros ruha egyik elengedhetetlen kiegészítője, de a férfiak sem szokták nélkülözni. Ennél sem árt, ha bélelt és még jól is néz ki, s ezeket az igényeidet megtalálhatod a Sidinél. Az aláöltözet sem hiányozhat a motoros ruha alól, hiszen a folyamatos testmeleget hidegebb időben szükséges tartani és jó ha olyan anyagokból készült, amelybe nem izzadunk bele. Szinte minden márka gyárt esőruhát, viszont a Spidi feltűnő rikító zöld esőruhájában sötétben is biztonságosan motorozhatunk.

A motoros ruha alapfeltétele, hogy védje a motorost az esés által okozott sérülésektől. Motoros ruha vásárlásánál mindenképpen érdemes jó minőségűt választani, ha nem is újat, de mindenképp európai szabványoknak megfelelőt, hiszen ez garanciát jelent testi épségünkért.