A társkereső, ahol könnyen rád talál a szerelem!

Mit tegyél, ha utálod a munkád?


Életünk során számos nehéz helyzetből kell kivágnunk magunkat, ilyen például, ha ki nem állhatjuk az aktuális munkánkat. A megoldás kézenfekvőnek tűnhet, ami nyilván a váltás, de sajnos ez nem minden esetben kivitelezhető azonnal. Azonban fontos, hogy a munkahely váltás közti átmeneti időszakot is átvészeld valahogy, lehetőleg ne mély depresszióba zuhanva. A váltás nem könnyű, de ha megpróbálsz pozitívan hozzáállni szinte biztos, hogy megtalálod az álommelódat.

Barátok a munkahelyen

Ha éppen nincs lehetőséged a váltásra, de mindenképpen szeretnéd magad jól érezni a munkahelyeden, próbálj barátokra lelni. Persze nem arról van szó, hogy minden kollégáddal kötelező érvényű bensőséges kapcsolatot ápolni, de tény, hogy a munkahelyi hangulatot erősen befolyásolja a kollégák közti viszony. Vedd ki a részed a melóból, de a munkahelyi tréfákból is, ismerkedj és szakíts időt arra, hogy közelebb kerülj kollégáidhoz. Ezzel ugyanis elérheted, hogy jó hangulatban teljenek a mindennapjaid. És kitudja, talán rájössz, hogy nem is olyan szörnyű ez a hely.

Tanulj, tanulj, tanulj!

Ha éppen két melóhely közt állsz, de még nem találtad meg az ideálist, akkor itt a lehetőség, hogy tanulj valami újat. Lehet, hogy klisé, de jó pap holtig tanul nemde? Iratkozz be egy képzésre vagy nyelvtanfolyamra, szélesítsd ki a látóköröd, légy merész, álmodj nagyokat és tegyél annak érdekében, hogy az álommeló rád találjon. Hidd, el minél több ismeret birtokába jutsz, annál több ajtó nyílik majd meg előtted, amik csak arra várnak, hogy te besétálj rajtuk.

A kommunikáció

Ha jelenleg van munkád, de utálod, akkor sincs keseregni valód. Először is gondolkodj el: nem lehet, hogy a te hozzáállásod is van javítani való? Minden sikeres kapcsolat, legyen az pár vagy munkahelyi kapcsolat alapja a kommunikáció. Nyiss a kollégák, főnökség és a kuncsaftok felé, ugyanis ez a két irányú interakció garantáltan segít abban, hogy hasznosan és jól érezd magad a munkahelyeden.

Csak pozitívan!

Fontos tudnod, hogy nincs olyan munkahely, aminek ne lennének előnyei is a hátrányok mellett. Ilyenkor próbálj meg a pozitív töltetű dolgokra koncentrálni, mint például, hogy finom a kávé vagy közel van az otthonodhoz. Ezek mind-mind olyan dolgok, melyek hozzájárulhatnak ahhoz, hogy értékelni tudj minden lehetőséget. Persze lehetnek kirívó esetek, amikor valóban alaposan el kell gondolkodni a váltáson, de a helyzet az, hogy az esetek túlnyomó többségében a saját hozzáállásunk változtatásával is meglepően jó eredményeket érhetünk el.

Figyeld a lehetőségeket!

Nincsen abban semmi kivetnivaló, ha egy adott munkát csak a pénz miatt vállalsz el. Hisz mind pénzből élünk és igenis vannak helyzetek, amikor minden kínálkozó lehetőséget fontolóra kell venni. Ez azonban nem jelenti azt, hogy munka mellett ne képezhetnéd magad tovább és küzdhetnél azért a bizonyos álommelóért. Tartsd nyitva a szemed, regisztrálj álláskereső portálokra, rendszeresen frissítsd az önéletrajzod és pásztázd a lehetőségeidet. Ami azonban a legfontosabb tudd mit is akarsz. Mi a végcél, mi az, amiért küzdesz. Ha rendben vagy magaddal és az álmaiddal nincs az a munkahely, ami kedvedet szeghetné.