A társkereső, ahol könnyen rád talál a szerelem!

Mennyezeti lámpák, melyiket válasszuk?


Ezért kiemelten fontos, hogy a megfelelő mennyezeti lámpa kerüljön mindenhová.

Ez látszólag könnyű feladatnak tűnhet, hiszen, mint lakberendezési tárgy a mennyezeti lámpák sora szinte végtelen. Éppen ezáltal lesz a könnyűnek tűnő feladat nehéz, a méretek, színek és formák kavalkádjából kiválasztani az ízlésünknek megfelelő, a berendezéssel harmonizáló és nem utolsó sorban az adott helyiségnek megfelelő fényt biztosító darabot. A választást jelentősen megkönnyíti, ha tisztában vagyunk a mennyezet lámpák típusaival.

Csillár


Talán a legrégebben használt mennyezet lámpa, amely tulajdonképpen a mennyezetről lelógó általában több karú világítótest. A csillár egyszerre több fényforrás, melyek általában különböző irányokba, leginkább lefelé és oldalra, szórják fényüket, ezért nagyon jól kihasználható a terek bevilágítására, ezért leggyakrabban a nappalikban találkozunk velük.

Egy egyszerű csillárkapcsoló segítségével a kiiktathatunk néhány kart, de mindegyik is világíthat egy időben. Különlegesebb fényhatást érhetünk el vele, ha fényerőszabályzós kapcsolóval kötjük be, de praktikusabb is, hiszen például kevesebb fényre van szükségünk, ha pihenünk, mint ha vendégeket fogadunk, vagy éppen olvasunk. A csillárválaszték óriási ezért biztosan megtaláljuk a számunkra megfelelőt. A legelterjedtebb csillárok az üveg illetve kristály, de a modernebb igények kielégítésére kaphatóak alapvetően fémkivitelű, pici búrákkal ellátott változatok is. Bármelyiket is választjuk éke is lesz a szobának.