A társkereső, ahol könnyen rád talál a szerelem!

LED TV, amit tudnunk kell vásárlás előtt


Mi is az a LED TV?
A már jól ismert LCD TV-k továbbfejlesztett változata, itt a hagyományos fénycsöveket felváltották a LED-ek. A LED-eknek szinte csak előnyeik vannak, nem csak a kép minőségében vagy a készülék fogyasztásában mutatkozik ez meg, de a LED-eknek köszönhetően, már a 3-4 cm vastagságú TV elkészítése is lehetővé vált.

A megfelelő készülék kiválasztása
Mindenkinek más az ideális képméret, azért nem árt figyelembe venni, hogy már egy 55 centiméteres tévékészüléket is legalább 2 méterről kell néznünk a tökéletes képhatáshoz. Ezért konyhába, vagy gyerekszobába egy kis képernyős, 50-70 cm-es készülék elegendő. Más a helyzet a nappalival, itt akár a 132 cm képátmérőjű LED TV is elhelyezhető, főleg ha nagy terünk van, mert egy ekkora képernyő megköveteli magának akár az 5 métert is, hogy igazán élvezhetően tudjuk nézni.

Full HD vagy HD ready
A LED TV felbontását mindenki kedve szerint kiválaszthatja, a skála széles, de ha igazán élvezni szeretnénk az új készülékünket a Full HD-t válasszunk. Ezek felbontása 1920x1080 egy 16:9 képarány mellett. Elsősorban nagy, 50 cm feletti képernyőknél vesszük észre a különbséget a HD ready 1366x768 pixel felbontásához képest, hitelesebb látványt eredményez.

Fogyasztás, energiatakarékosság
A LED TV technológia a ma kapható síkképernyős tévék közül a legenergiatakarékosabb. Az óránkénti energia igénye 75-100 Watt körül mozog, tehát akkor is kifizetődőbb LED TV-t nézni, ha sokat és hosszútávon szoktunk a műsorokat nézni.

És hogy alakul a LED TV-k ára? Nagyon széles palettán mozog, de ha szeretné a legmegfelelőbbet kiválasztani, mind igényeinek, mind pénztárcájának megfelelően, ajánljuk figyelmébe az arukereso.hu weboldalt.