A társkereső, ahol könnyen rád talál a szerelem!

LCD TV vásárlókat


Egy új tv vásárlása előtt tisztában kell lennünk azzal, hogy hol és milyen célokra szeretnénk használni. Az LCD tv leginkább a világos szobákban, nappaliban válnak be sikeresen, mivel ezek a magas fényerejüknek köszönhetően világos szobában is képesek szép és tiszta képet nyújtani. Energiatakarékossága bizony előnyére válik. Hátránya közé sorolandó, hogy az LCD tv általában nem képes az igazán fekete képet előállítani.


A Tv mérete
Bizony magunktól fel sem merülne a kérdés, hogy a tv választásakor fontos tényező, hogy milyen messziről fogjuk nézni. Pedig ez az első dolog, amit egy LCD tv vásárlása előtt meg kell fogalmaznunk. A nagyobb felbontású kép esetében lehetőségünk lesz a részleteket is tisztán látni, ami viszont nagyban függ a nézési távolságtól. Mindezek által a kevesebb pixel felbontású tv-k a nagyobb felbontású tv-khez viszonyítva jóval távolabbról nézve nyújtanak kielégítő élvezetet.

Nem árt tudni, hogy a mozgóképek megjelenítése következtében romlik az LCD tv felbontása. Jelenlegi mérések szerint a legjobbak a plazma tv-k, de az MD HVTV-k is jobbnak bizonyultak az LCD teljesítményével szemben.


További hasznos információ vásárlás előtt.
Vásárlás előtt tanácsos végiggondolni továbbá azt is, hogy mi mindent szeretnénk csatlakoztatni új tv-khez, pl. ha idővel házi mozit szeretnénk csatlakoztatni, van e rá lehetőség.

A HDMI az első digitális videó és audió jelátviteli csatlakozó (AV), amely 3 évvel ezelőtti megjelenése óta már sokat változott. A HDMI a különböző készülékek, mint videó, dvd lejátszó, vetítők, erősítő stb. között alkot összeköttetést. Segítségével sokkal egyszerűbb és gazdaságosabb a készülékek összeköttetése, akár a házi mozi telepítése, egyetlen kábel segítségével. A HDMI automatikusan konfigurálja a rendszert egyetlen gombnyomásra. Vásárlás előtt mindenképpen tanácsos az adott készülék használati utasítását áttanulmányozni, hogy az általunk megkívánt szolgáltatást támogatja-e, mivel ezek gyártónként eltérőek.

A 1080p megjelöléssel ellátott tv-k nem csak minimum 1920x1080 pixeles felbontásúak, de garantált az is, hogy a 1080p jel különböző változatait is képesek fogadni és megjeleníteni azonos vagy nagyobb képfrissítési sebességgel.


A HD-ready és a HD TV
HD-ready címke segítségével a vásárlók tájékozódhatnak, hogy mely készülékek alkalmasak a nagyfelbontású mozgóképek megjelenítésére, továbbá a berendezés egy eredeti HD jelet képes továbbítani egy HD-ready képmegjelenítő eszköznek. A felbontása minimum 720 sort tartalmaz. HD-videó formátumokat is elfogad 720p és 1080i formátumban, de elképzelhető, hogy nem jeleníti meg a fejlettebb 1080p formátumú források teljes felbontását.
A képek enyhén torzulhatnak, de így is kiválló képminőséget nyújthat.

A HD Ready 1080p vagy ‘Teljes HD’ felbontásé a jövő. Képfelbontása megfelel a HD Ready minimális elvárásainak, további 1920 x 1080 képponttal. Torzításmentesen jeleníti meg az 1080i és az 1080p felbontású tartalmat is, ami azt jelenti, hogy jelenlegi TV-készülékénél nagyobb képernyő kiválasztása is lehetséges

HDTV megjelölést viselő berendezés garantáltan kielégíti a nagyfelbontású televíziós jelek vételéhez, feldolgozásához és megfelelő kimeneti csatlakozókon vagy képernyőn történő megjelenítését. A HDTV a HD Ready által támasztott követelményeken kívül egy digitális tunert is tartalmaz. Ezáltal HD-tartalmat fogadhat és jeleníthet meg külön vevőegység nélkül.
A HDTV 1080p megegyezik a HDTV-készülékkel, de képes a teljes HD felbontás és a 24p tartalom megjelenítésére 1920 x 1080 felbontásban.

A Full HD készülék segítségével otthonába varázsolhatja a nagy felbontású világot. Mindegyik termék 1080 soros képernyőfelbontással rendelkezik. A Cyber-shot fényképezőgépét, vagy Blu-ray lejátszóját is csatlakoztathatja hozzá.


Néhány nagymárka büszkesége

Samsung Full HD LCD tv csúcsmodern képernyővel rendelkezik, a fekete szín minden eddiginél valóságosabban jelenik meg. Fényviszonyoktól függetlenül letisztult tökéletes képet nézhetünk.

A Philips Full HD LCD tv egyik büszke idei darabja a Cinema 21:9, a világ első ultraszéles TV-készüléke, amely tökéletesen visszaadja a rendezők által használt eredeti 2,39:1 filmformátumot. Hagyja, hogy a filmek úgy ragadják magukkal, mint a moziban.

A Sony Bravia Full HD LCD tv a vezeték nélküli technológiát nyújtja a jövő otthona számára. Nem lesznek többé összegubancolódott kábelek ezt az új technológia lehetővé teszi egy médiavevő doboz segítségével, amely akár 20 méter távolságra is tárolható a tv-készüléktől.

Új LG Full HD LCD tv került idén ősszel a piacra, mely keretnélküli és led háttér világítású. A tv-k kerete és képernyője egybefüggő üveglapnak látszó felületet adnak. Alacsony energiafelhasználása mellett kontrasztban gazdag képet nyújt.

Az alkatrészek minőségéhez hasonlóan a kábelek is bizonyítottan hatással vannak a kép- és hang minőségére. A rendszer fejlesztése és bővítése során mindenképp pénzt spórolhatunk meg, mindamellett, hogy már az első bekapcsolástól a készülék valós teljesítményét élvezhetjük. Ne sajnáljuk új tv-nkhez jó minőségű kábelt vásárolni.