A társkereső, ahol könnyen rád talál a szerelem!

Laptop olcsón


Azért is érdemes felkészülten laptopot keresni, mert így biztosan nem térünk haza egy csodakütyüvel, mely számtalan olyan tulajdonsággal bír, amit soha nem fogunk kihasználni, ugyanakkor ezeknek köszönhetően akár többszörösét fizetjük érte. Itt is igaz, hogy a drágább nem feltétlenül jobb.

Figyeljünk a felszereltségre, azaz mi legyen az olcsóbb laptopban?


Sokszor azért olcsóbb a laptop, mert nem rendelkeznek azokkal a minimális paraméterekkel, mely a működéséhez szükséges. Így az olcsóbb laptopokat böngészve ellenőrizzük, hogy rendelkezik-e a következőkkel:

A monitora legalább 14 colos és átlagos felbontása 1280x800 vagy nagyobb. A meghajtója minimum 60 gigabájtos, normál felhasználás mellett már ez is sokáig megfelelően kiszolgálja igényeinket, persze ha több az sem probléma. Kétmagos processzorral legyen felszerelve (ez azt jelenti, hogy egy chipen két feldolgozó egység található), ez lehet AMD, Intel Celeron, Pentium. Minimum 1GB RAM, bár jó tudni, hogy ennyi memória nem elegendő a komolyabb játékok futtatására, tehát célszerűbb több RAM-mal rendelkező gépet keresni, esetleg már a vásárláskor plusz RAM-ot vásárolni az adott konstrukcióhoz.

Milyen felhasználásra alkalmasak ezek az olcsóbb laptopok?


Otthoni, általános felhasználásra remekül funkcionálnak ezek a konstrukciók. Tehát mikor csak böngészésre használjuk, esetleg szövegszerkesztésre, vagy más olyan általános felhasználásra, mely nem igényel komoly grafikai megjelenítéseket. Második gépnek is alkalmasak akár otthoni, vagy munkahelyi használatra.