A társkereső, ahol könnyen rád talál a szerelem!

Lábaink szépsége: tippek a sikeres borotváláshoz


Bár manapság egyre többen tiltakoznak a kor szépségideálja ellen, de ha te nem ezt a tábor erősíted, akkor tutira tetszeni fognak a borotválással kapcsolatos tippjeink.

A puhítás

Fontos, hogy mielőtt szőrteleníteni kezdesz, készíts elő a tested. Ezt a legkönnyebben egy langyos zuhannyal tudod kivitelezni, ugyanis ez egy tökéletes trükk arra, hogy a szőrszálak felpuhuljanak. Lényeges, hogy a víz ne legyen se túl hideg, se pedig túl meleg, ugyanis előbbi összehúzza a pólusokat, utóbbi pedig kiszárítja a bőrt. Márpedig maga a borotválás is jócskán megviseli azt, ezért érdemes odafigyelni rá, hogy tusolás közben langyos vízben pancsoljunk, mindezt maximum 10-15 percig. Ez az idő éppen elég arra, hogy a szőrszálak felpuhuljanak.

A radírozás

Sokan teljesen elfeledkeznek róla, van, aki szerint felesleges, néhányak pedig azt sem tudják, hogy szükséges. Pedig a radírozás a borotválási folyamat egyik kulcsfontosságú tényezője, ugyanis mielőtt nekiesnénk borotvánkkal a virgácsainknak, el kell távolítani az elhalt hámsejteket. Máskülönben benőtt szőrszálak százaival találkozhatunk, aminek következtében nem meglepő a szőrtüszőgyulladás sem. Ezért zuhanyzás közben nem árt átradírozni a borotválni kívánt területet. Jó, ha van radírozó tusfürdőt illetve szivacsod, ugyanis ezek segítségével remekül el lehet távolítani az elhalt hámsejteket.

Borotvahab? Vagy zselé?

Lényegében teljesen mindegy, csak az számít, hogy ne szimplán a használd a borotvát. A hab és a zselé is azonos funkciót szolgál: tovább puhítja a bőrt és segít visszaállítani annak megfelelő nedvesség tartalmát. Ráadásul megakadályozza a vágási sérüléseket, hiszen ezek hiányában csúnya sebeket ejthetünk magunkon, ráadásul a bőr irritáció is lehetséges „mellékhatás”. A hab vagy zselé használatával pedig a végeredmény is sokkalta szebb lesz, sőt a borotva is jobban fog csúszni. És igen, a párod borotvahabja is tökéletes e célra.

Na de hogyan?

A borotva használata végtelenül egyszerűnek tűnhet, ám sok hölgy számára mégis fejtörést okoz. Fontos, hogy alulról felfelé haladj, a bokád irányából egészen a térdedig. Határozott, de lassú mozdulatokat végezz, a lényeg, hogy 3-4 csík után öblítsd ki a borotvát. Máskülönben gyengül annak vágóképessége. Fontos, hogy alapos munkát végezz, és csak akkor térj át a másik lábadra, ha a szőrszálak maradéktalanul eltávolításra kerültek a másikon. Ugye te sem szeretnél kimaradt csíkokkal találkozni?

A szárítás

Borotválást követőn mindenképpen öblítsd le a kezelt felületet. Ezt követően törölközővel törölgesd át a lehető legfinomabb mozdulatokkal, ugyanis a durva törölgetés eredménye lehet a kipirosodott bőr vagy irritáció.

Az ápolás

Végül, de nem utolsó sorban a legfontosabb a hidratálás-ápolás. Borotválkozás után ugyanis a bőr fokozott veszélynek van kitéve, ezért nagyon fontos, hogy megfelelően ápold azt. A boltokban könnyedén találhatsz a bőrtípusodnak megfelelő készítményt, de akár vásárolhatsz kifejezetten borotválás utáni terméket, mely plusz vitaminokkal van dúsítva a legkiválóbb eredmény érdekében. A lényeg azonban, hogy borotválás után semmiképp se feledkezz meg az ápolásról, hiszen ez nyugtatja a kezelt felületet és selymes puhaságot kölcsönöz lábaidnak.