A társkereső, ahol könnyen rád talál a szerelem!

Kell-e a kutyának ruha, vagy nem - Kutyaruhák


A legelterjedtebb kutyafajták apró termetűek, lakásban tartottak, szőrük és bőrük érzékeny és bármily meglepő is sokak számára, fáznak a hidegben. Ha ilyen kutyánk van, szükséges lesz beszerezni számára néhány praktikus kutyaruhát. A vastag fedőszőrrel és sűrű aljszőrzettel rendelkező kutyák még a legnagyobb hidegben sem fáznak. Ők általában a nagyobb testű fajtákat képviselik.

Mi alapján válasszunk kutyaruhát?


Először is el kell döntenünk, hogy mi a szándékunk a kutyaruhával. Ha kutyánk nem fázós, de lakásban tartjuk, esős időben igazán praktikus lehet egy vízlepergető anyagból készült hátvédő. Ezzel neki is és magunknak is jót teszünk. Szőre nem ázik át, nem kell folyton leráznia magáról a vizet és nekünk sem kell otthon annyit takarítanunk utána, valamint az ázott kutyaszagtól is megkímélhetjük magunkat és családunkat. Fázós kutyusunk pedig még tavasszal és ősszel is vacoghat, ha kicsit nedvesebb az időjárás. Pl. a Bolognesek vattaszerű szőre gyorsan magába szívja a vizet és nem alkalmas arra, hogy megvédje a kutya bőrét a hidegtől. Őket még enyhe időben is érdemes egy vékony mellénnyel védeni. Télen pedig a vastagabb, bélelt kabát, vagy mellény ajánlott.

Ha követni akarjuk az aktuális kutyadivatot, nem lesz könnyű dolgunk, mivel hatalmas kínálatból válogathatunk. De biztos vagyok benne, hogy igazán kellemes és szórakoztató időtöltés lesz.