A társkereső, ahol könnyen rád talál a szerelem!

Kromoterápia a szaunában


A magas UV-sugárzás miatt azonban nem tanácsos huzamosabb ideig napon maradni. Szerencsére van más megoldás: napjainkban az orvostudomány is alkalmazza a fénykezeléseket, például évszakfüggő kedélybetegségek, így a téli depresszió kezelésére. A színes fényterápia (kromoterápia) pedig javítja a bőr anyagcseréjét, oxigén- és tápanyagellátást, a kis- és nagy erek keringését, valamint a méreganyagok és bomlástermékek kiválasztását. A különböző színek segítségével a terápia az agyunkban is kifejti jótékony hatását. Minden színnek megvan a maga hatása, és ezek a színek váltakozva követhetik egymást, folyamatosan ismétlődve. Ezt a kellemes érzést illóolajok alkalmazásával is élénkíthetjük.

A legmodernebb szaunában a fenti módszereket egyesítették. A hang- és fényterápiás szaunában a színek vezérlőprogram segítségével, váltakozva követik egymást, így segítik a relaxációt. Hőmérséklete kedvező, 40 – 50 fokos, amely a fent említett fényhatás mellett zenével ötvöződik. A hangterápia nagyon kedvezően befolyásolja a test és a lélek harmóniáját. A zene, a fény és a meleg hármasának élénkítő és stressz oldó hatását a szaunázás végén egy igazán vérpezsdítő jeges felfrissüléssel vagy masszázzsal fokozhatjuk. Kitűnő módszer súlycsökkentésre, a narancsbőr eltüntetésére és fájdalomcsillapításra.

Mit jelentenek a színek?Kék: Természetéből adódóan hideg és hűsít. Jó hatással van a magas vérnyomásra, lassítja a szervezet működését, a vérkeringést, nyugtat és pihentet. Tükrözi a tisztaságot, a hűvösséget, görcsoldó hatású, csökkenti a fájdalmat kedvezően hat az idegrendszerre, könnyíti az alvást.