A társkereső, ahol könnyen rád talál a szerelem!

Kreatív dekoráció - így érezd jól magad az irodádban!


Kreatív dekoráció: így érezd jól magad az irodában

Az első és egyben legfontosabb eleme irodáknak a jó íróasztal. Ha nincs asztal nincs semmiféle ihlet sem, legyen szó bármilyen munkáról. Emellett persze nagyon fontos, hogy legyen egy olyan hely, ahol kényelmesen letudunk ülni és napi feladatainkra koncentrálni. Ha szeretnél minél olcsóbban kijönni a dologból, akkor igyekezz minél kreatívabban hozzáállni a dologhoz. Egy vágott lapból is könnyedén lehet asztal, ha egy kicsit csinosítgatjuk vagy feldobjuk valamilyen kiegészítővel. Persze ehhez kell az, hogy legyen egy kis mellékes barkács tudásod, de a dolog nem kíván akkora háttér ismeretet, csak egy kis utánajárást.

Ha ezzel megvagyunk nagyon fontos a szék kiválasztása, hiszen mégiscsak ezen fogunk ülni jóformán napi nyolc órát. Ha kényelmetlen a székünk hamar derék, gerinc és nyaki fájdalmak jelentkezhetnek, amiket sokkal nehezebb orvosolni. Így hát a szék kiválasztásánál gondosan ügyelj rá, hogy legyen megfelelő a háttámlája és aminél nem kell görnyedten csücsülnöd egész álló nap. Lehet forgós vagy nem forgós, a lényeg, hogy egyenes derékkal tudj ülni, ezzel megelőzve súlyos fájdalmakat.

Miután megvan munkabázisunk, érdemes valamivel feldobni azt. Egy szép vázával és néhány vágott virággal máris hangulatosabbá válik a hely, ráadásul a kedvedet is garantáltan feldobja majd. Mindenképpen szükséged lesz egy asztali lámpára is. Ennek kiválasztásánál fontos, hogy minél jobban megvilágítsa a terepet, hiszen ha folyamatosan hunyorognod kell, annak szemed egészsége láthatja a kárát.

Emellett, ha szükséges ki is festheted saját ízlésed szerint az irodát, ezzel még jobban a magad képére formálhatod azt. Ehhez sincs szükséges szakemberre, hiszen néhány barát segítségével hamar kipofozhatjátok a helyet, főleg, hogy ma már a színek keverésével sem kell bajlódni, ugyanis a festékboltok kínálatában több ezer árnyalat közül választhatunk, aminek valóban olyan színe lesz a falon is, mint a dobozon.

Végül pedig nagyon fontos a dekoráció. Lehet, hogy badarságnak hangzik, de egy jó dekoráció igenis fokozhatja munkakedvedet, hiszen hangulatjavító hatással rendelkezik. Érdekes lehet, ha saját készítésű fotóiddal díszíted a falat, ugyanis a családi illetve baráti képek mindig kellemes emlékeket idéznek elő. Emellett bármilyen fali matricát is nyugodtan választhatsz, ma már szinte kimeríthetetlen a kínálat. Választhatsz szöveget vagy mintát, a lényeg, hogy egyéniséged visszatükröződjön. Asztalodat pedig még megspékelheted néhány színes jegyzettömbbel illetve tollal, aminek köszönhetően biztosan rengeteg kreatív energia szabadul majd fel benned.

Bár sokan talán butaságnak találhatják, de ahhoz hogy megfelelő munkakedvvel álljunk neki a napnak igenis szükség van arra, hogy valami motiváljon. Ha egy szürke kis irodában tengetjük napjainkat minden bizonnyal kevesebb jó ötletünk támad majd. Ha kicsinosítod, az javíthat mind munkamorálodon mind a tempódon, ezáltal pedig könnyedén magabiztosabb kollégává válhatsz.