A társkereső, ahol könnyen rád talál a szerelem!

Konyhabútor ami lehet ilyen is


A konyha a lakásunk legfontosabb része. Itt töltjük el a legtöbb időt, ezért annak kialakításánál rengeteg szempontot figyelembe kell vennünk. Mára már nem csak a munkának van szerepe a konyhában, hanem közösségi helyként is funkcionál, vagyis a lakásunk középpontjává válik, ezért igen fontos, hogy jól érezzük magunkat benne.
Kialakításánál számos helyigénytől függő formát választhatunk. Az egysoros konyha egy elé helyezett pulttal már megint másként mutat, de akár az U, a G, az L alakot is választjuk, a helyiség stílusának kiválasztása viszont nagy feladatot jelenthet számunkra.

Klasszikus
A klasszikus stílus történelme egészen a középkorig nyúlik vissza, ismertető jegyei mára viszont ismét divatosak lettek. A klasszikus stílusú konyha meghatározója lesz lakásunknak, bájt és finomságot sugároznak.

Az antik bútorokat sokszor kellemesen össze lehet illeszteni mai darabokkal, de a stílusra mindenképpen ügyelnünk kell. Általában ezek a konyhabútorok közép ill. a felső árkategóriákba tartoznak, mivel a funkciójukat betöltve a stílus jegyeit legtöbbször kézzel, vagy bonyolultabb megmunkálással készítik. A régi stílus kiemelkedő szerepet tölt be a front részen, ahol is a megmunkálásnak nagyon nagy szerepet kell vállalnia, mivel vagy tömörfa, vagy festett antikolt hatásúak.
A klasszikus konyhabútor jellemzői között említhetjük meg a díszítő oszlopfőket  éppúgy, mint a konyhabútor felső elemein végigfutó, úgynevezett koronaléc elemeket, valamint a felső elemek alján található fénycsőtakaró lécet is. Az igazán szép hatás eléréséhez a felső elemeknél az üveges és a zárt elemek esztétikus kombinálásával tehetjük meg. További klasszikus elemei a kürtős páraelszívók, a porcelánfogantyúk, a tömörfa ajtók, amik mind a régi korokat idézik.

Minimál

A minimál stílus esetében legtöbbször a fémet és az üveget alkalmazzák, de helyet kap a fa is, amely oldja a hideg anyagok küllemét. Fényes festett üveg felületek jellemzik, sötét és világos kontrasztokkal. A minimál stílusú konyhabútorra jellemzőek a mély, akár speciális tányértartók elhelyezésére is alkalmas fiókok. A felsőszekrények kis magasságúak, általában felfelé nyílnak. Leginkább nagy konyha helyiségében mutatkozik meg szépsége.

Mediterrán
A mediterrán világot már konyhánkban is érvényesíthetjük, fajtáit elkülönítve beszélhetünk spanyol, olasz, görög és mór mediterrán konyhabútorról. A helyiségünk akkor lesz igazán mediterrán, ha bőséges a fény. A mediterrán konyhabútorra jellemzőek a nyitott polcok, melyeken szép dísztányérokat, vagy egyéb dekorációs tárgyakat is elhelyezhetünk. Az élénk sárga és a zöld falfestékek segítenek a mediterrán hangulat kialakításában.

Vidéki
Bár a mediterrán és a vidéki stílus közel áll egymáshoz, mégis érdemes közöttük különbséget tenni.
A vidéki hangulat mondhatnánk bármelyik konyhából kialakítható. Barátságos, kötetlen légkört teremt otthonunkban, így általában azok választják, akik vonzódnak a régi idők romantikus, családias hangulatához.
Nem szükséges hozzá más, mint fa és fa. A vidéki stílusnak nem feltétele a régies konyhabútor, bátran variálhatóak újakkal is csupán a színeket kell világosabbra választanunk. A konyhánk berendezésekor azonban figyelmet kell fordítanunk az egyes darabok harmóniájára.
A vidéki konyhabútorok anyagait tekintve mindenképpen tömörfára kell gondolnunk, mint a dió, a tölgy, a kőris, esetleg a fenyő. A konyhánkba beépíthető sütők közül is választhatunk rusztikus kinézetűt, amely igazán beleillik majd a környezetbe. A vidéki hangulat fokozására a falakat természetes kővel burkoljuk.