A társkereső, ahol könnyen rád talál a szerelem!

Kezdő vagy a konyhában? Adunk néhány tippet!


Ahhoz, hogy a konyhában is megálld a helyed, már időben el kell, kezdenek elsajátítani az alapokat. Ugyanis főzni egyáltalán nem könnyű feladat, de nem is kell hozzá egyetemi végzettség csupán csak meg kell találnunk azt a valakit, akit segít nekünk szárnypróbálgatásaink során. Tippjeink segítségével szinte biztosra veheted a vasárnapi ebéd sikerét. Kalandra fel!

Kérj segítséget!

Sokan azt gondolják, segítséget kérni szégyen. Holott egy tapasztaltabb rokon vagy barát mind lelki mind pedig érdemi segítséget nyújthat nekünk, ha életünkben először állunk konyhapult mögé. Ha valamiben nem vagyunk, biztosak ne féljünk kikérni mások, de legalább a szakácskönyv véleményét, ugyanis néhány bennfentes infónak köszönhetően akár ötcsillagos ebédet is összedobhatunk, még akkor is, ha kezdőnek számítunk a konyha világában.

A só és a krumpli különös kapcsolata

Biztosan te is hallottad már a mítoszt, mely szerint az elsózott ételre csodaszerként bevethető még egy kis krumpli, ugyanis beszívja a nagyobb só mennyiséget. Ha véletlenül túlsóztad az ételt bátran vesd be ezt a trükköt, ugyanis ez nem csupán legenda: a krumpli bizony tényleg felszívja a felesleges sómennyiséget. Ennek az apró trükknek köszönhetően pedig biztosan elkerülheted, hogy túl sós legyen az étel, amivel annyit vesződtél.

Konzerv vagy mirelit? Nem baj!

Bár alapvetően nem vagyunk se konzerv sem pedig mirelit pártiak, de a kezdő háziasszonyok esetében néhány apró trükk megkönnyítheti a főzés folyamatát. Ugyanis ezek a konyhakész állapotban lévő ételek olyan előnyöket nyújthatnak, melyek segítségével akár egy-két bonyolultabb étel elkészítése sem jelent különösebb gondot. Ezek a termékek ugyanis általában már kész állapotban kerülnek a boltok polcaira, így effektíve már csak felmelegítésre van szükségük. A bátrabban próbálkozhatnak egy kis pluszfűszerezéssel, ám ebben az esetben a sót felejtsük el. Persze senkit nem bíztatunk arra, hogy egész életében a mirelit étel felmelegítésétől várja a hosszú távú sikereket, de néhány rohanós vagy pánikhelyzetben igenis életmentő lehet, a siker pedig garantált.

A só az olaj és a serpenyő

Biztosan te is jártál már úgy, hogy hús sütés közben kispriccelt az a fránya olaj. Az olaj általi égés ráadásul borzasztó kellemetlen, így ha szeretnénk megelőzni az efféle baleseteket érdemes, lehet a serpenyőnkbe egy kevés sót tenni, így nem fröcsköl majd ki az olaj. Ezzel az apró trükkel megkímélheted magad a fájdalmas balesetektől illetve az extra takarítástól egyaránt.

Mi van, ha odaégett?

Ha odaégett az étel ezzel egyidejűleg pedig a serpenyőnk, edényünk sincs túl jó állapotban, forraljunk egy kis szappant a problémás edényben és meglátod a mosogatás mennyivel egyszerűbben megy majd. Hiszen ki akarna hosszú órákat szenvedni a mosogatással, ha egy ilyen egyszerű trükk segítségével negyed annyira csökkentheti ezt az időt, ráadásul a megspórolt idő alatt újra lehet próbálkozni az előzőekben odaégett étellel. Másodjára már biztosan jobban megy majd.