A társkereső, ahol könnyen rád talál a szerelem!

Karácsonyi ötletek, legyen kicsit más, mint máskor


Pedig ennél egyszerűbb dolog nincs is, ráadásul nem is kell hozzá nagy anyagi befektetés. Írásunkban karácsonyi ötleteket adunk, hogy ez a szép ünnep, ne legyen a megszokások börtöne.

Képeslap saját kezűleg


Még nem késtünk le semmiről, hiszen a legtávolabb élő szeretteink is megkaphatják azokat a képeslapokat, melyeket a napokban adunk fel. Remek karácsonyi ötlet, és családi program saját kezűleg elkészíteni az üdvözlő lapokat. Itt csak a fantáziánk szabhat határt, lehet színes papírokból kivágott különböző motivációkkal díszíteni, akár fenyőgallyat is erősíthetünk rá. Kedves ötlet, ha egy saját fénykép, akár az egész családot ábrázoló, díszíti a leendő képeslapot. Ahol gyerekek is vannak a családban, nyugodtan vonjuk be őket ebbe, nem csak kitűnő program számukra, de a gyermeki fantázia igazán remekbe szabott üdvözlőlapokat eredményez, melyeknek garantáltan nagy lesz a sikere, mikor a postás átadja.

Mikor eljön az ajándékozás ideje


A karácsonyi ötletek sorát folytassuk a legvárvavártabb részével az ünnepnek, az ajándékozással. Minden ajándéknak sokkal nagyobb lesz az értéke, ha a csomagolásra is odafigyelünk. A különlegesen becsomagolt ajándék nem is sejteti a benne rejlő meglepetés mibenlétét. Ehhez használhatunk, különböző szalagokat, fenyőágakat, karácsonyfadíszeket, vagy bármit, amitől már az ajándék csomagolása is hívogató lesz. Érdekes ötlet egy fényes lapból kivágni a megajándékozandók nevét, ezeket a betűket egy szép szalagra ráragasztva, átkötve vele az illető ajándékát már az átadásnál kellemes meglepetés éri a megajándékozottat. Kreatívabbak a színes, fényes lapot kettéhajtva egyszerre két, egymás tükörképeit vághatják ki a betűknek és ezeket felragasztva a szalagra, úgy hogy a betűk fedjék egymást a szalag két oldalán, olyan hatást érhetnek el, mintha a szalag direkt így lett volna gyártva.

Mi kerüljön a karácsonyi asztalra?


A karácsonyi menüsor a legtöbb családnál, a hagyományos, megszokott karácsonyi menüt tartalmazza. Ám ezen a napon is bátran alkalmazkodhatunk ízlésünkhöz, stílusunkhoz a menü elkészítésekor. Apró karácsonyi ötlet, bármit is tálaljunk fel szentestén, mindenképpen ünnepi lesz, ha odafigyelünk a terítésre. Még, ha az év többi napján nem is szoktunk bíbelődni az asztal kinézetével, ekkor mindenképpen tegyük meg. Nem kell túlöltöztetni asztalunkat, először gondoljuk végig, milyen étkészletet fogunk használni és ehhez válasszuk ki a színben passzoló terítőt, szalvétát és asztali dekorációt. Az asztali dekoráció, lehet, akár egy gyertya is, fénye meghitt hangulatot áraszt és az egész asztal ünnepélyessé válik tőle.

Kellemes készülődést kívánunk, ne feledjük bevonni a családot és merjünk elrugaszkodni a megszokottól. A karácsonyi ötletek végtelenek, legyen egyedi az idei karácsony.