A társkereső, ahol könnyen rád talál a szerelem!

Karácsonyi dekoráció, meghitt hangulat pár perc alatt, olcsón


Mostanában sokunknak sem ideje, sem pénze nincs arra, hogy a lakást karácsonyi díszbe öltöztesse, pedig elsősorban ott, ahol gyerek is van a családba felejthetetlen élményt jelent a közös készülődés. A következőkben segítséget nyújtunk, hogyan lehet gyorsan és kevés pénzből karácsonyi dekorációt varázsolni otthonunkba.

Induljunk az ajtótól
Már a bejárati ajtót díszítsük, erre elegendő egy egyszerű ajtódísz, melyet akár saját kezűleg is elkészíthetünk egy fenyőág, vagy egy darab fenyőgirland segítségével. Ezt az ágat feldíszítve, akár szárított termésekkel, kiegészítve néhány karácsonyfadísszel, mutatós ajtódíszt kapunk.
Beljebb haladva otthonunkba folytassuk a díszítést. Már néhány gyertya egy lapos tálban elhelyezve, különböző gömbök, száraz termések, bogyók körébe, már a karácsony hangulatát idézi.

A fények játéka
A lakás különböző pontjain elhelyezett fényfüzér hangulatos játékosságot kölcsönöz a helyiségnek.
A fényekről beszélve, a karácsonyi dekoráció elengedhetetlen kelléke a gyertya. Az asztalokon, polcokon, ablakpárkányokon, kandallón ízlésesen elhelyezett gyertyák, emelik az ünnep hangulatát.
Gyertyatartókat saját kezűleg is könnyedén készíthetünk, különböző méretű befőttes üvegeket díszítsünk fel, akár szalaggal helyezzük el benne a gyertyát és már készen is vagyunk. Ha még egyszerűbbet, de mutatós gyertyatartót szeretnénk, egyszerűen töltsük meg az üvegeket homokkal és állítsuk bele a gyertyákat.

Gyűjtsük össze a karácsonyi dekorációkat
Ahol gyermek van a családban vonjuk be a karácsonyi dekoráció készítésébe, vágjunk ki papírból különböző díszeket, vagy szalagokból készítsük azokat, sokkal értékesebbek mint a boltból vásároltak. Ezeket a díszeket és egyéb kellékeket, gyűjtsük mindig egy helyen, így évről évre elővéve bővítve azt, hamarosan egy olyan karácsonyi dekoráció készlettel rendelkezünk, mely nem csak mutatós és változatos, de rengeteg emléket is őriz a család számára.

A karácsonyi dekorációnál a lényeg tehát, hogy a saját ízlésünknek megfelelő, akár minimális díszítéssel is elérhetjük, hogy már az advent első napjaitól átjárjon mindent a karácsony szelleme, így téve emlékezetessé a karácsonyt a család minden tagja számára.