A társkereső, ahol könnyen rád talál a szerelem!

Karácsonyi ajándék ötletek


A naptári év szerint András napja (november 30.) a téli napforduló időpontja, az advent kezdete, mely karácsony előtt a negyedik vasárnapra esik és december 24-ig tart. Ez a négy hét a karácsonyra való előkészület időszaka. A népszokás szerint adventi koszorút készítenek és karácsony közeledtével minden vasárnap eggyel több gyertyát gyújtanak meg.

Az estéket egykor a gyertya mellett, adventi dalok éneklésével töltötte a család. Karácsony napján az esthajnalcsillag feljövetele után került sor az ünnepi vacsorára. A ma is továbbélő szokások szerint a karácsonyi asztal elképzelhetetlen a hal, a bejgli, valamint a dió és a család összetartását szimbolizáló kerek alma nélkül.


Karácsony közeledtével mikor és hogyan vásároljunk?
A már egy éve tartó recesszió átalakította vásárlási szokásainkat, igaz ez a karácsonyi fogyasztási csúcsidőszakra is. A legfrissebb nyugat-európai felmérések szerint a fogyasztók már most, 3 hónappal karácsony előtt elkezdték a bevásárlást. Idén hozzánk is hamarabb érkezik a szezon, a boltok polcain már most láthatunk karácsonyi díszeket, valamint folyamatosan kapjuk a boltok karácsonyi ajándékkatalógusait is, amelyekkel ötleteket adnak a vásárlóknak.

A kora karácsonyi vásárlási szezonnak azaz oka, hogy idejében vásárlási kedvet keltsenek a fogyasztókban segítve ezzel, hogy egyenletesebben tudják elosztani a karácsonyi kiadások magas költségeit. Ennek ellenére idén valószínűleg kevesebbet költünk majd, mint tavaly, az ünnepi időszakban.


Karácsonyi ajándék ötletek
Ajándékot nem csak kapni, de adni is jó. Ahhoz, hogy ajándékainknak igazán örülni tudjanak, jó ha idejében utánajárunk mit is szeretnének tőlünk kapni. A legtöbbször valamilyen hasznos dolog, mint pl. a mindennapjainkhoz szükséges ajándékokra gondolhatunk, ami egyáltalán nem biztos, hogy nem megfelelő választás lesz.

Egyáltalán nem kell óriási költségekbe verni magunkat és olyan ajándékokat vásárolni, amire a másiknak nincs is szüksége. A családok erején felüli költekezése képes elrontani az egész ünnep hangulatát, mire megveszünk mindenkinek mindent, szinte belefáradunk az egész ünneplésbe. Az ünnep előtt képesek vagyunk versenyt űzni az ajándékozásból. Pusztán egy apró figyelmesség, pl. egy saját készítésű holmi is biztosan emlékezetes tud lenni. Hobbi boltokban rengeteg ötletet találhatunk, amit otthon magunk is elkészíthetünk.

Ha mégsem akarunk otthon bíbelődni az ajándék elkészítésével, nézzünk szét a boltokban és az interneten. Nagy termék és széles minőségbeli választékot találhatunk mindenfelé. A fontos, hogy ne csússzunk ki a karácsonyra szánt pénzügyi keretből. Minden évben megfogadjuk, hogy következő évben majd kevesebbet költünk, ideje azt betartani.

Ha például barátokhoz karácsonykor vendégségbe megyünk, miért ne tehetnénk meg, hogy egy saját készítésű díszes dobozban bármilyen karácsonyi aprósüteményt ajándékozzunk? Egy szép színes bokréta, és máris egy kitűnő ajándék, amit meg is lehet enni.


Gyerekeknek

természetesen mindig a szívük vágyát szeretnénk teljesíteni, hiszen az ajándékozás leginkább az ő örömükre szolgál. Ha nem tudjuk mit is szeretne, nyugodtan elvihetjük akár többször is játékboltokba, biztosan megtalálja korosztályának valót. Természetesen ne feledkezzünk meg a praktikus, hasznos dolgokról sem, mint egy sál, vagy kesztyű esetleg egy meleg pulóver, aminek szintén örülhet, ha kedvére valóan becsomagoljuk.


A nőknek és férfiaknak

a kozmetikumok mindig hasznosak és soha nem baj, ha sok van belőlük. Természetesen az ő esetükben is választhatunk ruházati cikket, ékszert, vagy valami igazán személyre szabottat.

A nők körében igen népszerű az otthon is elkészíthető műköröm induló készlet. Ha barátnője, felesége rajong a műköröm iránt érdemes ezt választani, hiszen hosszabb távon takarékoskodni is fog tudni vele.

A család közös ajándékot is választhat, mint az ebben az időszakban igen népszerű szórakoztató elektronikai termékeket is. Idén még mindig nagy sikernek örvendhetnek az LCD TV-k. Biztosan népszerűek lesznek az új érintőképernyős mobiltelefonok is. A számítógép-piacon továbbra is rendkívül keresettek lehetnek a netbookok.


Karácsony a szeretet ünnepe és a legfontosabb az, hogy a család együtt legyen. Az ünnepi ebéd és a meghitt hangulat az, ami igazán emlékezetessé teszi. Készüljünk már most a karácsonyra, hogy az ünnep közeledtével az egyéb előkészületek is nyugodtan teljenek.