A társkereső, ahol könnyen rád talál a szerelem!

Csodaszer vagy átverés? Mindent a juharszirup diétáról!


A juharszirup diéta az egyik legveszélyesebb diétaforma, alkalmazása tíz napnál tovább nem is javallt, ráadásul fontos, hogy a kúra teljes ideje alatt kérj szakszerű tanácsot, állj folyamatos orvosi ellenőrzés alatt. Az ellenőrzés oka, hogy a diéta hatására akár tíz nap alatt mínusz hat kilógrammot is veszíthetsz a súlyodból, ami elég drasztikus, de mégis hatásos eredménynek könyvelhető el. Hátránya, hogy a gyorsan leadott kilók, hamar vissza is jöhetnek, ám ha a kúrát követően nem kezdesz habzsi-dőzsibe, akkor akár eredményes is lehet ez a spártainak is nevezhető fogyókúra.

Mikor lehet alkalmazni?

A juharszirup diétát csakis abban az esetben ajánljuk, ha valóban valamilyen esemény miatt gyors eredményt szeretnél elérni, esetleg olyan gyógyszeres kezelés előtt állsz, amelynek hatására előreláthatólag gyarapodni fog a súlyod.

Különböző változatai

A legismertebb változata a diétának a tíz napos, igen kemény kúraszerű alkalmazás, melynek során a juharszirupos italon kívül semmilyen más szilárd ételt nem veszel magadhoz. Azonban létezik egy könnyebb variánsa is, amely akár még hatásosabbnak is minősül, ez pedig a kúra harminc napos változata, melynek lényege, hogy csupán a vacsorát váltod ki a szirupos itallal.

A tíz napos kúra

A juharszirupos diéta nagyon komoly erőpróba, ezért először is fejben kell eldöntened, hogy mindenképpen végigcsinálod. Biztos, hogy nem lesz könnyű, ráadásul nem várt mellékhatásai is jelentkezhetnek, úgy, mint fejfájás, szédülés vagy hányinger, de ha végig orvosi utasításra cselekszel és kitartóan igyekszel betartani a kúra minden egyes pontját a várt végeredmény biztos, hogy nem marad el.

Az ital elkészítése

A kúra ideje alatt kizárólag a 1,5 liter vízből, 1,5 dl juharszirupból, 1,5 dl citromléből és 1 mokkáskanálnyi cayenne borsból készült oldatot fogyaszthatod, emellé ihatsz kamilla vagy borsmenta teát, esetleg grépfrút vagy narancslevet. Ezt az adagot tíz napon át mindennap el kell fogyasztanod, ezen felül pedig reggelente egy pohár langyos sós vizet, este pedig salaktalanító teát kell innod.

A harminc napos verzió

A hosszabb kúra lényege, hogy nem vonod meg magadtól teljesen a szilárd ételeket, ezzel valószínűleg nem is teszel akkora kárt a szervezetedben. Ugyanis ennél az opciónál csupán a vacsorádat váltod ki ezzel a koktéllak, így az eredmény is tartósabbnak minősül majd. Ha a harminc napos verziót választod, akkor 0,5 l vízhez keverj 3 dl juharszirupot, 2 dl citromlevet és egy csipet cayenne borst és fogyaszd minden este vacsoraidőben. A kívánt hatás garantáltan nem marad el.