A társkereső, ahol könnyen rád talál a szerelem!

iPad, hódít a táblagép


2010 májusában jelent meg a nemzetközi piacon ez új multimédiás készülék, már az első napokban óriási volt a kereslet iránta és sikere azóta is töretlen.

iPad, mi is ez a „kütyü” valójában?


A iPad táblagép igazi újdonságnak számít, a hordozható számítógépek és a mobiltelefonok között elhelyezkedő, eddigi űrt hivatott betölteni ez az új készülékkategória, melyet elsősorban web böngészésre, könyvolvasásra, képek- videók nézésére, játékra ajánl a gyártó.

Az iPad egy nagyra nőtt iPhone


Első ránézésre az iPad egy hatalmas kijelzővel ellátott iPhonenak tűnik. Ez nem véletlen, hiszen designban teljesen megegyezik azzal, a megszokott letisztult forma és elegancia egy 23 centiméteres kijelzővel és egy gombbal.

Műszaki adatai nagyon csábítóak, az iPad, még WiFi-vel és 3G-vel is kevesebb, mint 800 gramm és mindössze 1,3 centiméter vastag. Kijelzője 1024x768 pixel felbontású, érintés érzékeny és kapacitatív. A táblagépbe az A4 processzor került, 3 kivitelben készül 64, 32 és 16 gigabájtos flash memóriával. Van bennük Bluetooth és WiFi, továbbá minden modell kapható 3G-modemmel is, ezek GPS -szel is ellátottak.

Annak ellenére, hogy a hangszórók mellett mikrofon is került az iPadekbe telefonálásra mégsem alkalmasak, csak adatátvitelre.

Készenléti ideje figyelemre méltó, egy feltöltéssel akár 1 hónapot is kibír, folyamatos üzemideje hozzávetőlegesen 10 óra.