A társkereső, ahol könnyen rád talál a szerelem!

Hitel BAR listásoknak


Mivel ez egy zárt rendszer sokszor nem is tudunk róla, hogy felkerültünk erre a „banki feketelistára”. Azonban amilyen könnyen felkerülhet bárki, aki nem teljesíti időben fizetési kötelezettségét, olyan nehéz lekerülni, hiszen a rendezett hitelt követően is még akár öt évig a listán szerepelhetünk. Ez azt vonja maga után, hogy a bankok nem, vagy csak nagyon körülményesen biztosítanak hitelt BAR listások számára.

Ez azt jelenti, hogy BAR listásoknak lehetetlen hitelhez jutniuk?


Valószínűleg a bankoknál szinte lehetetlen hitelhez jutni még passzív BAR listásoknak is, ők azok, akik már rendezték tartozásukat, de még nem telt le az öt év azóta.

Vannak azonban, olyan hitelintézetek, melyek közvetítő szerepet töltenek be a hiteligénylő és a bankok között. Ezek a vállalkozások megoldást jelenthetnek a BAR listán szereplőknek, legyen szó lakáshitelről, autóhitelről, jelzáloghitelről vagy személyi kölcsönről.

Ha a bankok nem adnak hitelt a BAR listásoknak, akkor ezek a hitelintézetek, hogyan tudják elintézni azt?


Kevesen tudják, hogy a bankoknak vannak BAR listás ügyfelek számára kialakított konstrukcióik. Természetesen nem mindegyiknek, de vannak olyan pénzintézetek, amelyek a „feketelistás” ügyfeleknek is adnak hitelt. Igaz ezek a hitel-konstrukciók jelentősen rosszabb feltételekkel vehetők fel némely banknál, sokszor teljesíthetetlenek az elvárások a szükséges iratok listáján, vagy lényegesen magasabb a kamat. Ezért a BAR listás hiteleket megtalálni nagyon sok utánajárással lehetne megtalálni és ez a feladat egy laikus számára szinte lehetetlen vállalkozás. Tehát ezek a cégek, melyek hitelt kínálnak BAR listásoknak, elvégzik a kutatómunkát, azaz megtalálják a bankok kínálatai között az elfogadható konstrukciókat, melyeket a listás ügyfeleknek hoztak létre.