A társkereső, ahol könnyen rád talál a szerelem!

Hajtrend 2010-ben


Az idei hajtrend kedvez azoknak is, akik szeretik copfban hordani a hajukat. Idén hódítani fog ez a könnyen elkészíthető frizura.

A hajtrend a színekben is a mély tónusok jelennek meg. Mindinkább a csokoládé és a vörös különböző sötétebb árnyalatai lesznek idén a trendik.

A hajhosszabbítás divatja úgy tűnik Magyarországot is utolérte. A folyamatosan megjelenő új technológiák mindinkább képesek alkalmazkodni az egyén kívánságaihoz, mindamellett, hogy a mai nők igényi közé sorolandók a haj volumenének és textúrájához való alkalmazkodás. A természetes módszerek és eszközök jóval közelebb állnak a mindennapok szép megjelenéséhez, így keresletet teremtve a szépségipar ezen területének megismeréséhez és alkalmazásához egyaránt.


Személyre szabott hajköltemények
A hajhosszabbítás és a hajdúsítás lényegében azonos technológiák alapján történik, a különbség csak abban van, hogy dúsításnál kevesebb hajat használnak, ekkor ugyanis a cél a haj tömöttebb hatásának elérése. Az, hogy az egyes hajtípusú hölgyeknek melyik módszer ajánlott, mindenképp tapasztalt szakember véleményét kell ki kérjük. A rosszul megválasztott technika ugyanis károsíthatja a természetes hajat. Vannak viszont teljesen biztonságos, vegyszermentes eljárások, amelyekkel bárki szép frizurával büszkélkedhet.

A hajhosszabbítás technikájának kiválasztása során érdemes megkérdeznünk a szakembert, hogy a szépészeti trükkök alkalmazását követően milyen frizurát hordhatunk. Lényeges az illesztés láthatósága egyes frizurák elkészítésénél, mint pl. konty készítésénél. Bár a korszerű technológia a szépségipar ezen területén is folyamatosan fejlődik és segítségükkel mind természetesebbé tehetjük megjelenésünket, érdemes hajviselési szokásainkat is végig gondolni, mielőtt a végleges módszer mellett döntenénk.


Hajhosszabbítási, - dúsítási technológiák:

  • Hőillesztés

Ez az egyik leghatékonyabb technika a hajhosszabbítás területén, mivel láthatatlan, természetes anyagú, kényelmes és észrevétlen. A póthaj hőillesztő géppel, vagy ultrahang segítségével kerül saját tincseinkhez illesztve.


  • Hajhosszabbítás- csomózás

A csomózási technika lényege, hogy a kicsi fonatokkal kerül rögzítésre a póthaj, akár az egész hajat feldolgozva, akár saját fejtetőn lévő hajunkat takarási célból felhasználva, csak lejjebb készítenek csomókat. Előnyére válik, hogy minden hajtípusra alkalmazható, szintén közkedvelt hajhosszabbítási módszer.

  • Ragasztócsíkos hajhosszabbítás

Dúsításra és hosszabbításra is alkalmas technológia. Alkalmazása egy bőrbarát ragasztó segítségével történik. Tartóssága egyéntől függően 2- 3 hónap.


  • Mikro gyűrűzéses hajfelvarrás

Hajhosszabbítás és hajdúsítás egyaránt elérhető ezzel a technológiával. A póthaj szilikonos mikro gyűrűk segítségével rögzítik az eredeti hajhoz egyszerűen a gyűrűk és a keratinos pót tincsek összenyomásával. Előnyére válik, hogy egyáltalán nem károsítja az eredeti hajat.


  • Fonatos hajhosszabbítás

A technika lényege, hogy a saját hajból a fejbőrhöz simuló fonatokat készítenek, majd a póthajat cérna segítségével rögzítik. Tartóssága egyéntől függően 2- 3 hónap.


  • Mikro keratinos hajhosszabbítás

A gyűrűzéses technikának egy korszerűbb fajtája, itt ugyanis fólia felmelegítésével kerül a póthaj rögzítésre. Előnye, hogy teljesen láthatatlan tud maradni.


Az egyes hajhosszabbítási eljárások esetében a póthaj újra hasznosítható, tehát az újra történő felrakásnál nem lesz szükség újabb tincsek vásárlására. A póthaj jóval nagyobb törődést igényel eredeti hajunknál, pl. táplálás. A festés és egyéb kémia beavatkozás alkalmazásához szintén szakemberre lesz szüksége a póttincsekkel rendelkezőknek, ugyanis nagyon könnyen kárt tehetünk a póthaj illesztésében.

Bárhogyan is alakul az idei hajtrend minden bizonnyal tovább folytatódik a dús hajőrület. Aki viszont a kényelmes viseletek és a rövid haj híve bátran kipróbálhat egy új fazont, akár egy természetes hajszínétől mélyebb színárnyalattal, bizonyára őt is hasonló érdeklődés fogja körülvenni, ha bárhol megjelenik.