A társkereső, ahol könnyen rád talál a szerelem!

Gyerek vagy munka?


A mai társadalom egyik kardinális kérdése, hogy vajon az anyukák meddig is maradjanak otthon csemetéikkel. Sokan ugyan kényszerből mennek vissza minél hamarabb dolgozni, míg mások egyfajta belső késztetést éreznek arra vonatkozóan, hogy tovább építsék karrierjüket. A legideálisabb megoldás az úgynevezett arany középút lenne, de felmerül a kérdés: ebben a helyzetben létezik ilyen?

A lustaság kérdése

Az anyaság csodálatos dolog, de ha eddig aktív életet éltél, dolgoztál és pörögtél ez a szerep számodra egy kicsit lassúnak, monotonnak tűnhet. Fontos, hogy élvezd ki a babáddal töltött minden percet, de ennek ellenére ne lustulj el teljesen. Persze itt nem a fizikai lustaságról beszélünk, hiszen egy baba számos erőfeszítést és odafigyelést kíván, de szellemileg igenis kerülhetünk mélypontra. Attól függetlenül, hogy édesanya lettél még nem kell háttérbe szorítanod önmagad és az igényeid. Nyugodtan tanulhatsz otthonról, szerezhetsz egy vadiúj szakmát, de akár valamilyen otthonról végezhető munkát is bevállalhatsz. Hidd, el sokkal jobban fogod érezni magad a bőrödben, ugyanis az anyaság nem azt jelenti, hogy adjuk fel önmagunkat, csupán csak annyit tesz, hogy innentől kezdve felelősek vagyunk valakiért, akit a végtelenségig imádunk.

Nagymama, barátnő, babysitter

Fontos, hogy tudd: egyáltalán nem szégyen néha napján másra bízni a picidet. Ugyanis neked is szükséged van a kikapcsolódásra, arra, hogy egy picit egyedül legyél, csak magaddal foglalkozz. Ettől még egyáltalán nem leszel rossz anya. Sőt! A gyermeked is szokni fog a helyzethez és nem kell majd vele közelharcot vívnod a későbbiekben, ha a nagymamára szeretnéd bízni. És hidd el az sem ciki, ha babysittered van. Persze ez már sokkal felelősségteljesebb kérdés, hiszen a gyermekfelügyelőd legtöbb esetben nem családtag, így igyekezned kell egy effektíve idegent a bizalmadba avatnod. Azonban számos fiatal lány és nagymama korú hölgy áll a kezdő anyukák rendelkezésére, akik nagyon szívesen bevállalják néhány órára csöppségeket. Érdemes babysitter közvetítő oldalakat böngészni, hiszen ott biztosan megfelelő és megbízható segítőre bukkansz majd.

Az a bizonyos önállóság

Sok anyuka ott követi el a legnagyobb hibát, hogy folyamatosan cipeli, hordozza maga után gyermekét, evvel pedig a picik hozzászoknak az úgynevezett jóhoz, és ha le merjük tenni őket annak nagy valószínűséggel visítás lesz a vége. Fontos, hogy már nagyon az elején szoktasd gyermeked a baba értelemben vett önállósághoz. Ha például imád a járókában játszani, nyugodtan tedd be, így te közben tudsz főzni, mosni, takarítani, de akár otthonról dolgozni is. Ez pedig még azt sem zárja ki, hogy gyermeked egy helységben tartózkodjon veled. Kellemest a hasznossal, igaz?

Na és a párod?

Fontos, hogy a párod már a kezdetektől kezdve aktív részese legyen a gyermeknevelésnek, hiszen ez számos konfliktus helyzetet elkerülhet, ráadásul hatalmas segítség is. Ugyanis ez a baba épp annyira az övé, is mint a tied és lényegi kérdés, hogy ne a gyermek két éves kora környékén jussatok el odáig, hogy tisztába tegye a csöppséget. Persze a férfiak máshogy működnek és ez nem jelenti azt, hogy ne szeretné a gyermeketek, egész egyszerűen dominál náluk egyfajta félelem, méghozzá a „jaj, istenem, hogyan is érjek hozzá”. Azt azonban a párodnak is meg kell érteni, hogy szabadidőre mindenkinek szüksége van, pláne ha egyszerre vagy anya, feleség és dolgozó nő is. Ha abszolút nem szánsz időt s kikapcsolódásra az egyik szerepe garantáltan sérülni fog. Üljetek le és beszéljétek meg, hogy esténként mondjuk, a párod fürdet, amíg te megnézed a kedvenc sorozatod vagy tornázol. Illetve hétvégén ő megy a játszótérre, amíg te elvégzed az otthoni teendőid vagy meglátogatod a kozmetikusod. Rendszer a lelke mindennek, csak tudatosan ki kell azt építeni.