A társkereső, ahol könnyen rád talál a szerelem!

Frizura divat 2009


Az idei év haj trendje
A természetes színek a kedvenceink, mint a természetes szőke, a barna különféle árnyalatai, vörösből pedig a barna és a természetes vöröshöz közelítő árnyalatok. A többszínű melírozás egyáltalán nem divatosak az idén, inkább a természetes egyszínű.

Ahogy a ruhadivatban, úgy a frizura divatja is leginkább a 80-as évekhez nyúlik vissza mind a rövid, a félhosszú és a hosszú frizurák esetében. A rövid haj esetében is érdemes a divatról beszélnünk, mivel igenis vannak olyan hölgyek, akiknek egyéniségüktől függően igazán jól áll a rövid frizura.

A rövid haj idén nem a nagyon rövid, hanem inkább a természetes vonalakat követve lép érvényre. A hosszú frufru igazán trendi és az sem baj, ha aszimetrikus.

A félhosszú haj viselőjének most a bubi forma az amit semmilyen más frizura nem tudna helyettesíteni. Főleg a természetesség az ami fontos, na meg, hogy max. az állunkig érjen. Lehet akár egyenes, befelé vagy kifelé szárított végekkel. Akik nem nagyon szeretnek mindennap a hajuk igazításával sokat foglalkozni, azoknak nagyon kedvelt lehet a tépett fazonú is. Ehhez még fésű sem kell, akár csupán zselével kész frizurát készíthetünk magunknak. Frufrunkat alakítsuk arcformánkhoz, valamint homlokunk nagyságához, de mindenképp hallgassuk meg fodrászunk véleményét is.

A hosszú hajban a laza loknik és a szélfutta göndör tincsek igazán divatosak lehetnek. A természetes hullámokkal rendelkezőknek nincs semmi dolga, akinek viszont egyenes az  egy könnyű hajemelő tartóshullámmal vagy becsavarással is próbálkozhat. Ha vasalás nélkül is egyenes a hosszú hajunk, vágassunk aszimmetrikus frufrut hozzá.


Hajszíndivat
A természetesség az idei évben a hajfestés területén is megmutatkozik. A természetes szőke árnyalatot keressük, a vörösből inkább a piros felé hajló árnyalatot válasszuk, barnából inkább a csokoládéhoz közeli színek, vagy akár a fekete kissé barnás lágysággal választhatjuk.


A haj ápoltsága
Akármilyen is a frizuránk fontos, hogy mindig ápolt legyen, soha ne úgy nézzen ki, mintha ágyunkból most keltünk volna fel. A vékonyszálú hajra bátran használjunk térfogatnövelő szereket, hab vagy folyékony formában egyaránt kapható, mindamellett a kampós hajszárító is csodákat művelhet, hiszen a cél mindig a dús szexis haj legyen.

Mindegy, hogy óriási hullámok vagy tekergő dugóhúzók, a loknis haj mindig érzéki és szexi.
A lépcsőzetes vágás ideális, mert a hullámoknak különböző méretüknél fogva szebb az esésük.

A göndör haj tökéletes kifejezője lehet a nőiességnek. Márpedig a legújabb frizura divat a nőies haj. A göndör haj mindig dúsnak hat, mivel tömeget képez. A szexi, csillogó loknik által megváltoztathatod a kisugárzásod. A hullámos hajtincsek finoman keretezik az arcot és lágyítják annak vonásait. Ha akarod szexi, ha akarod játékos, de mindemellett akár ártatlanságot is tükrözhet a göndör haj.

A frizura készítése közben mindig használjunk megfelelő szereket. A hullámos hajra kifejlesztett termékek például nem csak ápoló hatóanyagokat tartalmaznak, hanem több rugalmasságot, fényt is adnak a hajnak.

Otthon is elkészíthető divatos fizurák, mint a konty, a tupírozott, a hátra, vagy oldalra fésült, a lágy hullámúak, valamint a kreppelt haj szintén megmutatkoznak a divat körében. 2010-ben a divat a dús nőis göndör hajzuhatag lesz a trendi, így már év végéhez közeledve akár el is sajátíthatjuk az otthoni göndörítés fortélyait.