A társkereső, ahol könnyen rád talál a szerelem!

Fogorvos, nem Ő a mumus


És ez a kulcsszó, a lakosság többsége csak akkor keresi fel a fogorvost, ha már muszáj, azaz a fájdalom elviselhetetlenné duzzadt. Lehet, ha tisztában lennénk vele, hogy a fogorvos látogatása nem csak esztétikailag fontos nem csak akkor látogatnánk el a rendelőben, mikor már fáj.

Fogínyvérzés


Ha fogmosás közben vérzik az ínyünk az már komoly fogínygyulladásra utalhat. Sokan úgy gondolják, hogy a fogínyvérzés csak egy kis apróság, pedig fogászati szempontból szinte az egyik legkomolyabb intő jel. Nem csak azért, mert a fogaink kihullását jelzi előre, de ez a gyulladás más tesztrészünk belső, észrevétlen gyulladására is utalhat, de akár a cukorbetegség jele is lehet. Fogínyvérzés észlelésekor tehát célszerű a lehető legrövidebb idő alatt felkeresni a fogorvost. Ő kideríti mi a gyulladás eredője és esetlegesen egy kezdődő, komolyabb betegséget tudunk elfojtani még csírájában.

Kellemetlen szájszag


Mivel az ember alapvetően társas lény ezért gyakran kerülünk kapcsolatba másokkal, egy-egy beszélgetés kapcsán igen kellemetlen lehet, ha partnerünk lehelete nem éppen üde. A szájszagot leginkább a szánkban megtelepedő és ott kártékony hatásukat kifejtő baktériumok okozzák. Ezek a baktériumok általában a fogaink tövében telepednek le, kis „szigeteket” hozva létre, ezek a fogkövek. A fogkövek igen gyakran a fog belső oldalán jelentkezik, ahol a fogkefével nem tudjuk alaposan megmosni. Ne próbáljuk meg otthon, a kezünk ügyébe kerülő tárgyal megszabadulni a fogkőtől, hiszen azzal csak tetézzük a bajt. A fogorvos gyorsan, szakszerűen távolítja el azokat, megszabadítva minket a problémától.