A társkereső, ahol könnyen rád talál a szerelem!

Fogfehérítés nagyító alatt


A természetes szépség része a csodálatos mosoly. Szinte minden háztartásban megtalálható valamilyen fogfehérítést ígérő fogkrém, azonban így is sokan nincsenek megelégedve fogaik fehérségével. Megoszlanak a vélemények arról, létezik-e hatékony fogfehérítés illetve hogy az eljárás roncsolja-e a fogzománcot. Ha te is kacérkodsz a fogfehérítés gondolatával, tippjeink segíthetnek eligazodni a rengeteg felkínált lehetőség között!

Tisztítás és megelőzés

Bizonyára emlékszünk, hogy már az óvodai évek alatt megtanítottak minket a helyes fogmosás technikájára. Ha elfelejtettük volna, emlékeztetnek a fogorvosi váróban lógó plakátok és az asztalon heverő kiadványok a gyakorlatok felelevenítésére. Jó alap nélkül házunk sem lesz hosszútávon megfelelő számunkra, nincs ez másként a mosolyunkkal sem!

A napi két alkalommal történő fogmosás elégségesnek bizonyulhat, amennyiben a műveletet legalább 2 percen át folytatjuk. Érdemes betartani a fogkefe rendszeres időközönkénti cseréjét a megfelelő tisztítás elérése érdekében. A szájvizek használata is segíthet fogaink és szájüregünk tisztán tartásában, a fogszuvasodás és a fogkő kialakulása is megelőzhető, illetve kitolható használatukkal.

Színek és árnyalatok

Alapvetően elmondható, hogy fogaink színe egyedi és az idő előrehaladtával egyre jobban sötétednek. Ezt a folyamatot az életmódunk is befolyásolja! A dohányzás, kávé, vörösbor, színes italok vagy az ételszínezékek rendszeres fogyasztása során ezek az anyagok bejutnak fogainkba és ez okozza az elszíneződést. A fehérítési eljárás során a fogfehérítő anyag (peroxidok) a fogaink pórusain keresztül fejti ki hatását, mégpedig úgy, hogy az ott lerakódott szennyeződéseket kioldja.

Otthon vagy a rendelőben

Nos, ezt talán a legfogósabb kérdés lehet a fogfehérítés témakörében. Számtalan lehetőség és vélemény kering a világhálón, melyek befolyásolhatják döntésünket, azonban az áhított szín esetenként a legjobbnak kikiáltott eljárással sem biztos, hogy elérhető. Emiatt ajánlatos egy előzetes felderítés után dönteni a kiszemelt eljárás ellen vagy mellett.

Az otthoni módszerek közt megtalálhatóak a fogfehérítő matricák vagy tollak, a már említett fogkrémek, vagy a sínes fogfehérítési eljárás is. Utóbbi módszer kezdetekor a rendelőben találjuk magunkat, ott elkészítik számunkra a megfelelő sínt, amely tartalmazza a fehérítő anyagot.

A rendelőben elvégzett kezelések esetében érdemes tudni, hogy az alkalmazott anyag peroxid-tartalma magasabb, ezért szükséges, hogy fogorvos által ellenőrzött körülmények legyenek.

A fogorvosi rendelőkben először a fogakról a szennyeződéseket távolítják el polírozással. Az elmúlt évek során folyamatosan fejlődött a technika, az áttörést a LED lámpás kezelés jelentette. A LEDes technológia bevezetésével a fellépő fogérzékenységnek is alacsonyabb lett az esélye, miután a fogakat nem melegíti fel oly mértékben. Az ultrahangos eljárásnál nem a fény közvetíti a szükséges energiát és az alkalmazott speciális gél peroxid koncentrációja kisebb, így kevésbé áll fent a fogérzékenység veszélye.

Érdemes lehet a választott rendelőben előre érdeklődni, hogy vállalnak-e garanciát az elvégzett kezelés után. Talán sokunk számára megnyugvást adhat egy későbbi csalódottság elkerülése végett. Nem szabad azonban azt sem elfelejteni, hogy a fogfehérítés a tömésekre nem hat, így amennyiben a beavatkozáson túlestünk elképzelhető, hogy a tömést is ki kell cserélni a megfelelően szép mosoly elérése érdekében.