A társkereső, ahol könnyen rád talál a szerelem!

Európa 6 legnépszerűbb vidámparkja


Eurodisney - Franciaország

A Párizs mellett található Eurodisney világhírű szórakozóhely, nem is csoda hogy ez Európa legnépszerűbb vidámparkja. A Disneyland területét tekintve 85 mesebeli világra van osztva, amelyek különböző attrakcióval és látványossággal, szórakoztató elemekkel várja a látogatóit. Ezek az Adventureland, ahol találkozhatunk pl. a Karib-tenger kalózaival, Robinson kunyhójával, Indiana Jones-szal, a második a Frontierland, mely a vadnyugat tájait mutatja be, a harmadik a Discoveryland, ahol a feltalálók, tudósok és a közelmúlt sci-fi történetek világába invitál minket, a negyedik a Fantasyland, ahol a leghíresebb Disney figurák kelnek életre és az ötödik terület a Mainstreet, ahol egy múlt századi amerikai város életébe tekinthetünk be. Disneyland mellett található a Walt Disney Studios park, ahol betekinthetünk a híres Disney filmek világába. Az általunk ismert összes mesehős és történeteik megjelennek előttünk, mini világ, hullámvasút, szellemkastély, űrutazás és csodálatosan meseszerűvé gondozott park, amely minden felnőttnek és gyereknek óriási élményt nyújt.

Europa Park - Németország

Disneyland után Európa második legnépszerűbb vidámparkja a Németországi Rust városában található Europa Park. A vidámparkot Európa különböző régiói ihlették meg, egy egészen különleges formában utazhatjuk át Európa 13 országát az összesen 90 hektáros területen.

A vidámparkban a hullámvasút szerelmesei biztosan nem fognak csalódni, hiszen itt található a világ leggyorsabb hullámvasútja, amely 130 km/h sebességgel 73 méteres magasságból zuhan le. A kisebb gyerekeket a mesevilág várja, ahol találkozhatnak Holle anyóval, Piroskával és farkasával, Jancsi és Juliska házikójával és Csipkerózsika várával. Nyitott panoráma vonaton is utazhatunk, aminek segítségével magasból beláthatjuk a park egész területét, de találunk itt bob pályát és részt vehetünk sebes vizű csónakkiránduláson is, mely vízeséseken, barlangokon át fantasztikus élményeket nyújt a látogatóknak.

Bakken – Dánia

A világ legrégebbi ma is működő vidámparkja csupán 10 percnyire található autóval Koppenhágától, mely Dánia legnagyobb vidámparkja is egyben. Az 1583-as megnyitása óta folyamatosan fejlesztik. 75 ezer négyzetméter alapterületén 5 különböző méretű hullámvasút is várja a látogatókat, továbbá a festői erdőben 33 nevezetes túrán is részt vehetünk.

Alton Towers – Egyesült Királyság

Alton Towers egy hatalmas parkosított kirándulóhely Staffordshire városban, ahol még szórakozni is lehet. Misztikus és hátborzongató szórakoztató elemei adják meg a vidámpark igazi varázsát. Leghíresebb függőlegesen zuhanó hullámvasútja a The Smiler, amely által megtapasztalhatjuk milyen is a 30 méteres szabadesés. A Tiltott völgyben kipróbálhatjuk a repülő hullámvasutat, de vonatozhatunk még a kísérteties Sötét erdőben is. Találhatunk itt még magas kötélpályát, vízi vidámparkot, de a tündérek világáról sem feledkezhetünk meg. Szellemkastély, Charlie és a csokigyár, 4D mozi, Elvarázsolt erdő, Postás Pat és még sok minden más, ami kicsiknek és nagyoknak is sok izgalmas perceket szerez majd.

Port Aventura – Spanyolország

A Port Aventura élménypark Terragona és Solou város között helyezkedik el. A vidámpark területe 5 „földrészre” van osztva, mint Mediterránea, Polinézia, Kína, Mexikó, és a Vadnyugat, melyek mind sajátos élményeket, világokat jelenítenek meg a látogatók számára. Remek kikapcsolódási lehetőség, hiszen a legkisebbektől a legnagyobbakig mindenki megtalálja a saját szórakozását, hiszen a különböző fantázia nevű területek mindegyikén számos szórakozási lehetőség kínálkozik. Víz, tűz és mindenféle speciális effektusok varázsolják el a látogatókat. Mágia és festői hangulatok, speciális ételek és minden, ami a területeket jellemezheti, show-műsorok, gazdag válogatásai és mi minden más, amit felsorolni sem lehet. A Port Aventuraval egybeépült Caribe Aquatic Parkban további vizes élményeket szerezhetünk.

Gardaland – Olaszország

A Garda tó mellett található Olaszország legnagyobb vidámparkja a Gardaland. Gardaland világa 3 részterületből áll, amely a hotelből, a vidámparkból, mely további fantázia nevekkel ellátva, mint Energy és Fantasy területre van osztva, valamint a földalatti vízi világ, ahol az édesvízi és tengeri élőlények csodálatos világát tekinthetjük meg. Rengeteg szórakozási lehetőség, hullámvasút, vizes vasút, elvarázsolt ház, óriáskerék, hegyi vasút és szabadesést szimuláló programok várják a szórakozni vágyókat. Itt található Európa legnagyobb 5D mozija is, amely még nagyobb élményeket nyújt, mint a 3D változat.