A társkereső, ahol könnyen rád talál a szerelem!

Esküvőszervező kiválasztásához 5 tipp


még nincs is tapasztalatunk egy ilyen méretű rendezvény megszervezésében, mint egy esküvő. Az esküvőszervező teljes mértékben leveszi vállunkról ezt a terhet, így a jegyes párnak csak azzal kell foglalkozniuk, hogy a Nagy Napon kimondják a boldogító „igent” és élvezzék, hogy ez a nap csak róluk szól.

Ha már eldöntöttük, hogy esküvőszervezőt fogadunk, érdemes figyelembe venni a következő 5 tippet, hogy számunkra a legmegfelelőbb személyt találjuk meg.

Ajánlások
Kérdezzük meg ismerőseinket, barátainkat, akik foglalkoztattak esküvőszervezőt, kit ajánlanának. Faggassuk ki barátainkat, ismerőseinket, hogy mennyire voltak megelégedve a munkájával, esetlegesen volt-e olyan dolog, ami nem tetszett nekik, ha igen milyen jellegű problémák voltak.

Kérjünk árajánlatokat
Ha már van szóba jöhető esküvőszervező, kérjünk ajánlatot mindegyiktől. Igaz, hogy a mai világban nem utolsó szempont az ár, azért azt tartsuk szem előtt, hogy gyakran nem a legolcsóbb a legjobb, persze ez fordítva is igaz, a drága nem mindig garantálja a minőséget.
Ezért mindenképpen részletes ajánlatot kérjünk, hogy tisztában legyünk vele mit tartalmaz az ár és esetlegesen milyen járulékos költségekkel kell még számolnunk.

Az első benyomás mindig fontos
Ha sor kerül az első személyes találkozóra az esküvőszervezővel nézz alaposan körül, az irodája, üzlete sejteti mire számíthatunk. Fontos az első benyomás, ha ez azt sugallja, hogy professzionális, igényes emberrel állunk szemben, szinte biztosak lehetünk benne, hogy a számunkra oly fontos nap gördülékenyen, zökkenőmentesen fog lezajlani. Ha ez a profizmus, az egyfajta tökéletességre irányulás nem mutatkozik meg elsőre, lehet, hogy nem Ő lesz a megfelelő esküvőszervező számunkra.

Kérdések és válaszok
Sokat elárul egy esküvőszervezőről felkészültségéről, a felé irányuló kérdésekre adott válaszai. Készítsünk listát a felmerülő kérdéseinkről, hogy ne felejtsünk ki semmit, ha megnyugtató válaszokat kapunk a megfelelő emberrel állunk szembe. Néhány fontosabb dolog, amit érdemes megkérdezni:

  • Kérdezzük meg, az esküvőszervező véleményét a saját elképzeléseinkről. Ez nem azt jelenti, hogy mindenben az Ő véleményét kell követni, de ötleteivel jobbá teheti a végeredményt.
  • Vannak-e bevált szolgáltatói, akiknek a referencia munkái megtekinthetők?
  • Rugalmas-e? Van lehetőség arra, hogy a későbbiekben módosítsunk az akár lefixált elképzeléseken?
  • Dolgozott már a kiválasztott helyszínen?


Hogyan tudunk együttműködni
Egy közös helyszínbejárás alkalmával megbizonyosodhatunk arról, mennyire tudtunk együttműködni. Ha csak egy kicsit is úgy érezzük erőlteti az elképzeléseit, vagy nincs megfelelő tapasztalata a munkához, inkább keressünk mást!

Mivel az esküvőnk szervezésének kulcs figurájáról beszélünk, elengedhetetlen, hogy megfelelően tudjunk együttműködni. Ha úgy ítéljük meg, nem tudunk az adott esküvőszervezővel együttműködni, még mindig számos másik szolgáltató van, akik közül választhatunk. Keressünk olyat, akivel szívesen dolgoznánk és akiről az a benyomásunk, hogy teljes körűen képes kiszolgálni az igényeinket.