A társkereső, ahol könnyen rád talál a szerelem!

Edzés – Személyi edzővel vagy egyedül otthon?


Kétségkívül nem egyszerű a választás a személyi edző és az otthoni edzés közül. Bármelyiket is választjuk, vannak előnyeik és hátrányaik egyaránt. Azonban sokan felismerték, hogy a személyi edző esetében az előnyök háttérbe szorítják a hátrányokat . Általában a legnagyobb visszatartó erő az anyagi vonzat szokott lenni a személyi edző esetében. Azok, akik mégis rászánják – a személyi edzők órabére klubonként változó, de hozzávetőlegesen 1000-5000 forint között mozog – a pénz, biztosan hálásak lesznek érte, hogy megtették.

Az egészség a lehető legjobb befektetés. Továbbolvasva megtudhatjuk, milyen előnyökkel jár egy személyi edző.

„Egyedül nem megy…”


Az elsődleges ok, amiért bárki bátran fordulhat személyi edzőhöz az a motiváció. Például, főleg eleinte, nehéz feladatnak bizonyul már az is, hogy naponta vagy kétnaponta elmenjünk az edzőterembe. A döntés általában hamar megszületik: „Mától rendszeresen edzek!”, azonban a kitartással gyakran vannak gondok. Ezen sokkal könnyebben át tudunk jutni , ha van valaki, aki vár bennünket és folyamatosan motivál minket. A motiváció idővel háttérbe szorul, de addigra életünk részévé válik a mozgás.

Tálcán kínált szaktudás


A személyi edző több éven át tanulja, tanulmányozza az emberi testet és annak működését. Ezen tudás birtokában, végig koordinátája mozgásunkat és segíti a helyes végrehajtást, így az edzésünk hatásosabb lesz és lényegesen kevesebb idő alatt el lehet érni a kívánt eredményt, mint egyedül otthon. A személyi edző rendelkezik a kellő szaktudással, ahhoz, hogy a megfelelő megoldást javasolja életünk megváltoztatására.

Mindig biztonságban


A biztonság nagyon fontos az edzések során. Nem is gondolnánk, mennyi veszély leselkedhet ránk és akár komoly sérüléseket is szerezhetünk. Ha személyi edzővel végezzük a különböző gyakorlatokat, biztosan mindig lesz mellettünk valaki, mikor nehéz súlyokat emelünk, ráadásul meg is mutatja, hogyan emeljük a súlyokat úgy, hogy elkerülhessük a sérüléseket.