A társkereső, ahol könnyen rád talál a szerelem!

Edzés otthon egyszerűen, egész évben


Mennyit és mikor mozogjunk?
Kezdjük heti háromszori 10-20 perccel, a napok között legyenek pihenő napok, melyek segítik a regenerálódást és biztosítja a mozgás iránti érdeklődést.
Két kulcsfontosságú időszak valamelyikét tudjuk ajánlani, reggel az első étkezés előtt vagy este utolsó étkezés után. Az edzések ezekben az időpontokban segítik az anyagcsere gyorsítását és a zsírok égetését. De ha nincsen más mód akkor bármilyen napszak is megfelelő, de étkezés után legalább 1-1,5 órával végezzük a mozgásokat.

Edzés otthon
Edzéseink alkalmával nyújtó és lazító mozgásokat végezzünk. Ezt heti 3 alkalommal tegyük és egészítsük ki 2 szeri gyaloglással vagy kocogással is. A nyújtó mozdulatok a derék, törzs, comb és felsőtest izmaira vonatkozzanak. Nagyon óvatosan végezzük ezeket a gyakorlatokat, hogy elkerüljük a sérülést. Kiegészítésképpen, és nem mellékesen ajánljuk a fordított testtartásokat is, úgy, mint a félgyertya- és gyertya állás, mely jótékony hatásúak, pl.: aranyér, visszér és egyéb mozgás hiányos betegségekre is.
Cél a hajlékonyság megszerzése, mely során erősödni is fogunk, ez főleg az ülő munkát végző személyek számára nagyon fontos.

Etka anyó

Javasoljuk még a jóga légzések elsajátítását is, mellyel életerő energiánk is nő. A torna gyakorlatok a Hatha vagy más jóga irányzat gyakorlatai (idősebbeknek ajánljuk az Etka jóga megismerését) is lehetnek, melyekhez érdemes vásárolnunk szakkönyvet. A könyvekből nem csak a test, de a lélek és az életünk tudatosságát is megtanulhatjuk.

Az otthoni edzést egészítsük ki!
A gyaloglás vagy kocogás előtt és után is, csináljunk 5-10 perces bemelegítő gyakorlatokat, mely könnyű, lazító, bemozgató mozdulatokból álljon.

Először ajánljuk mindenkinek a gyaloglást, és ha úgy érzi ez kevés, akkor kocogjon néhány percet, és utána újra gyalogoljon.
Ha teheted, autó forgalomtól mentes erdőben, föld úton végezzük a mozgást. Ahogy tesszük meg a métereket, nézzük meg a környezetet, és merüljünk el benne, érezzük és szeressük meg testünk mozgását, ahogy a tüdőnk megtelik levegővel és cserélődik vele.
Néhány hét után érezni fogjuk, hogy sokkal lazábbak, hajlékonyabbak és fittebbnek érezzük magunkat.

Ilyenkor szokták gondolni sokan, hogy a több az jobb, de ez ne vigyen minket félre és legalább 2-3 hónapig végezzünk heti háromszori mozgást.
Később heti 4 napra emeljük, és ezt 6 hónapon át végezzük (ha úgy érzed az otthoni edzések számát növelheted).


Fontos, hogy szinte mindig legyen kedvünk a mozgásra, adódhatnak olyan napok, amikor az elején lassan lendülünk bele, de 5 perc múlva már túl is vagyunk rajta, és kedvünket leljük a mozgásokban.
Legyünk türelmesek magunkhoz, van, aki könnyebben erősödik, vagy hajlékonyabb, esetleg a kocogás megy könnyebben. Sokfélék vagyunk, türelemmel és hittel ezeket a nehézségeket meg tudjuk oldani.

Ha van rá lehetőséged mással együtt menj el sétálni, kocogni és ha van a közeledben jóga stúdió, akkor oda is érdemes ellátogatni. A közösségben végzett mozgás nem csak a testnek, de a kapcsolataidnak is jót tehet, barátokra lelhetsz.

Télen és a hűvösebb időben ajánljuk az úszást vagy egyszerű sétát másokkal együtt.

Fogyókúra tippek
Otthoni edzést kiegészítve egy jól végzett 90 napos diéta elvégzésével már nagy lépést tud tenni testsúlyának csökkentéséért

Összefoglalva
Fontos, hogy azért mozogjunk (végezzünk otthon edzést) mert szeretünk mozogni, és ha ezt sikerül elérni, akkor utána jönni fognak az eredmények is. Ne gondoljunk arra, hogy a filmekben, könyvekben látott gyakorlatokat mikor tudod majd elvégezni úgy ahogy, ott látod, Nem ez a fontos.

A fokozatosság elve és a türelem is nagyon sokat számít. Ajánljuk, hogy ne csak a testet, de a lelket is formáld, könyvek olvasásával és a benne olvasható lelki gyakorlatokkal, így könnyebben tudsz átlendül a nehézségeken is.