A társkereső, ahol könnyen rád talál a szerelem!

A dohányzás már nem trendi


Rengetegen vannak, akik még a cigaretta füst szagát sem bírják. Mások éppen leszokóban vannak és pont a füst mámorító illata volna számukra végzetes, megint mások pedig saját egészségük érdekében nem szeretnék, ha párjuk állandóan pöfékelne. Azonban mi a helyzet azokkal, akik online igyekeznek párt találni? Számukra milyen kritérium, ha az adatlapon egyértelműen látszik: a potenciális partnerjelölt bizony dohányos?

Alapvetően azt gondolhatnánk, hogy a pár találásra nem lehet negatív befolyással a cigaretta, ám a helyzet az, hogy a pár kereső nők több mint, fele érzi úgy, hogy nem szívesen élne együtt egy olyan személlyel, aki cigarettázik még abban az esetben, sem ha megvan a kölcsönös szimpátia. Nagyon kevés azok száma, akik úgy érzik, képesek lennének megbékélni párjuk rossz szokásával és még kevesebb azon nők aránya, akik tolerálnák az alkalmi dohányzást.

Ezzel szemben a társkereső férfiak nagyobb hányada ki sem tölti az erre vonatkozó részeket adatlapján, mert úgy érzik a pártalálás szempontjából abszolút nem lényeges tényező. Pedig a fentiek alapján nagyon is úgy tűnik, hogy nem elhanyagolható. Ráadásul a pasik talán még toleránsabbnak is minősülnek e téren, de hosszútávon ők sem örülnének egy cigarettázó társnak. Pláne, ha az ismerkedési folyamat már előrehaladottad, esetleg szóba kerül az esetleges összeköltözés gondolata a későbbiekben a családalapítás lehetősége.

Azonban, ha adatlapunkon titkoljuk dohányzási szokásainkat nagyon kínos szituációkban találhatjuk magunkat. Ugyanis egy első randi alkalmával valószínűleg úgyis lehull a lepel, hiszen ha aktív dohányos vagy szinte biztosan nem bírsz ki egy teljes randit anélkül, hogy ne gyújtanál rá. Akkor már inkább őszintén valljuk be, lesz, ami lesz alapon, hiszen füllentéssel indítani egy esetleges bimbózó párkapcsolatot szarvas hiba volna. Inkább válassz olyan randi helyszínt, ahol rá lehet gyújtani és vállald nyíltan máskülönben már csírájában fojtasz el egy lehetséges kapcsolatot.

Mindezek alapján kimondhatjuk, hogy bár a nők kicsit szigorúbban állnak hozzá a férfiak dohányzási szokásaihoz, de a helyzet az, hogy egyik nem sem rajongana egy füstölgő kedvesért. Ezért és természetesen egészségünk érdekében is fő motiváció lehet a leszokás, ugyanis a statisztikák nem hazudnak, és ha valóban ennyire fontos egy párkapcsolatban, hogy dohányzik-e a másik fél, akkor a szerelem és sikeres jövő érdekében nem lehet túl nagy áldozat, ha megpróbáljuk letenni a cigarettát. Arról pedig már nem is beszélve, hogy mennyi egészségügyi kockázatot csökkenthetünk evvel akár a negyedére, hiszen a dohányzás számos betegség alattomos háttere, melyet csak abban az esetben kerülhetünk el, ha örökre és végérvényesen megszabadulunk káros szokásunktól.