A társkereső, ahol könnyen rád talál a szerelem!

A bioenergetika


A 7 fő csakra ismertetése:
1. A korona-csakra ezüstös fehér, hatalmat, magabiztosságot képvisel. Ez a belépési pontja a testen áthaladó energiáknak, amelyek majd a „gyökér\"-csakrában találkoznak. A fejtetőn helyezkedik el.

2. A homlok -csakrába a spirituális érzékenység központja, többek között az elme tudatalatti központja. A szemöldök között helyezkedik el, az ún. harmadik szem. Színe királykék.

3. A torok -csakrába irányított energia hatással van a pajzsmirigyre, ez a kommunikáció központja. A kék színe alkalmas a gyulladások kezelésére. A belső béke megteremthető általa.

4. A szív -csakra zöld színű, közvétlenül a szív fölött helyezkedik el. Ez az energiaközpont segíti a regenerációs folyamatokat és az öszpontosítást. Ezt a csakrát a csecsemőmirigy is befolyásolja, amelynek fontos szerepe van az immunrendszerben.

5. A hasi idegközpont sárga köldök- csakrájába irányított energia stimulálja a hasnyálmirigy és a máj működését. Ez a központ kontrollálja az emberek egymásra ható energiáit. Kellemes meleg érzést vált ki. Köldök felett van.

6. A has és az altest csakrája a szakrális -csakra, mely narancssárga színű, mely a nemzőszervekkel van kapcsolatban. Segítségével létrehozható a külső belső energia. A köldök alatt található.

7. A gyökér -csakra vörös színű, az itt beáramló energia a gerincoszlopot és a vese környékét látja el energiával.


Csakra terápiák
A testünkben lévő energia áramlás ha akadályba ütközik, a csakrák blokkolnak és negatív irányba befolyásolják a testi és lelki létünket. Légző és egyéb más gyakorlatokkal foglalkozhatunk velük és kerülhetünk közel hozzájuk. Az egyes csakrák jelzik az életterük nem jó működését. Kristályok segítségével fokozhatjuk, vagy vissza is foghatjuk azok működését.

A csakrákkal komolyabban foglalkozók, különböző segítségeket vesznek igénybe a csakrák energetizálásának elérésére. Ilyen módszerek például a hangterápia gongokkal, hangtálakkal, csengőkkel és harangokkal, kristály és színterápia, imagináció és meditáció, valamint az akupresszúra.

A terápiák közül az egyik legérdekesebb a hangterápia. Ez egy általában egy órás terápia, amely a résztvevőknek segít a mélyen elrejtett érzéseket kitisztázni. Az e fajta meditáció segít támogatni a testünk öngyógyító folyamatait. A fülön és bőrön képesek leszünk felvenni ezt a kívülről érkező energiát, a hangszerek rezgéseinek segítségével.

A kristály terápiát otthonunkban is elvégezhetjük, hiszen elég a kristályt csupán a kezünkbe venni, vagy akár az adott csakra közelébe tenni és az energiaáramlás azonnal beindul. A kristályok a sajátos energetikai töltésüknek köszönhetően képesek a tünet kiváltó okának megszűntetésében. A kristályokról tudni kell, hogy pontosan hová tegyük és mekkorát. Segítségünkre lehet az ún. kristálypárna, amely több kristályt tartalmaz az adott problémára, így többféle kristálypárna típus kapható, amely a legideálisabb kristálykeveréket tartalmazza az optimális energiához. A különböző kristályok a párnában egy energiateret hoznak létre. A kristálypárnával történő érintkezés során azonnal beindul az energiafeltöltés. A kristályok mellékhatások nélkül képesek a test energizálására. Egy adott problémához tartozó párnát kell választani, mivel azok típusai különböző energia feltöltéssel rendelkeznek. Hatása nagy mértékben függ a személyes hozzáállástól, mivel a pszichés alap a legfontosabb. Különböző kristálypárnák készültek a csillagjegyek jellemző problémáinak megszűntetéséhez is.

Bármelyik terápiát is válasszuk a fő, hogy nyitottak legyünk az efféle energizáló folyamatok befogadására. A testi és lelki egyensúly megtalálásában és a körülöttünk lévő harmónia megteremtésében segítségünkre lehetnek.